Raju maastopalo koettelee Israelia

 

Kuva on kuvituskuva, eikä liity Israeliin. Kuva: Istockphoto

Israelissa on jo muutaman päivän ajan riehunut vakava maastopalo. Palo on tuhoisin sitten vuoden 2010 maastopalon, jossa kuoli kymmeniä ihmisiä.

Israelissa on ollut epätavallisen kuiva syksy. Kuivuus ja voimakkaat tuulet ovat edesauttaneet maastopalon voimakasta leviämistä.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on pyytänyt apua Kreikalta, Kroatialta ja Venäjältä tehokkaampien sammutuskoneiden saamiseksi, jotta palon laajempi leviäminen Haifan ja Jerusalemin alueille saadaan estettyä. Liekit ovat jo ehtineet tuhota joitakin rakennuksia.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Kreikka ja Kroatia ovat luvanneet lähettää sammutuslentokoneita Israeliin. Myös Venäjän presidentti Vladimir Putin on luvannut, että Venäjä lähettää kaksi sammutuslentokonetta riehuvan palon taltuttamiseksi.

Palopesäkkeitä on eri puolilla maata. Israelin viranomaiset epäilevät, että ainakin osa maastopalopesäkkeistä olisi palestiinalaisten terroristien sytyttämiä. Epäilyksiä vahvistaa palopesäkkeiden samanaikainen syttyminen.

Tuhansia ihmisiä on evakuoitu kodeistaan. Maastopalo leviää edelleen voimakkaasti. Liekit uhkaavat levitä myös Raamattukotia Jerusalemissa, jota johtaa suomalaisille tutut Haivor ja Mirja Rönning.

 

Aiheet

,