Rajoitukset kevenevät Helsingin hiippakunnassa – koronaturvallisesti voi jälleen kokoontua

 
Kannelmäen kirkko

Kirkkoihin voi jälleen kokoontua paikan päälle koronaturvallisuudesta huolta pitäen. Kuva: Sari Savela

Viranomaisten ja Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin ohjeet sallivat tiistaista 15.6. kirkkotilojen käyttämisen koronakevättä laajemmalle osallistujajoukolle.

Kirkoissa ja muissa seurakunnan tiloissa voidaan taas järjestää jumalanpalveluksia, konsertteja ja muita tilaisuuksia niin, että kaupunkilaiset pääsevät paikan päälle. Myös siunauskappeleiden osallistujamäärät päivitetään. Vaikka koronarajoituksia voidaan vihdoin keventää, turvallisuudesta pidetään kesälläkin huolta.

”Olemme laatimassa tilojen maksimiosallistujamääriä viranomaissuosituksia noudattaen ja niin, että hygieniavaatimukset täyttyvät, osallistujat voivat välttää fyysistä kontaktia ja kahden metrin turvaväleistä voidaan pitää kiinni. Kirkko- ja kappelikohtaiset määrät ja ohjeet päivitetään nettisivuiltamme kunkin tilan kohdalle”, sanoo seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki.

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

Seurakuntien tiloissa käytetään edelleen maskeja, ellei maskin käytölle ole terveydellistä estettä. Uudet lievemmät ohjeet ovat tällä tietoa voimassa 14.7. asti.

Koronatilanne Uudellamaalla on helpottunut selvästi kevään tartuntapiikin jälkeen.