Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Rainer Friman vaatii Kari Mäkiseltä vastauksia

 

Rainer Friman esiintymislavalla 2008. Kuva: Javatyk

Arkkipiispanvaalissa Kari Mäkistä kannattanut laulaja Rainer Friman purkaa Satakunnan Kansan kolumnissaan pettymystään arkkipiispan toimintaan.

Friman sanoo muun muassa, ettei ole kuullut arkkipiispan puhuvan hengellisistä asioista, vaikka tämän pitäisi olla hengellinen paimen.

Suosikkilaulaja kysyy myös arkkipiispalta parempia perusteluja homoseksuaalisuuskommenteille.

Rainer Friman kirjoittaa Satankunnan Kansassa, että hän kannatti Mäkistä arkkipiispanvaalissa, koska näki tämän ”oikeaksi henkilöksi johtamaan kirkkoa nykyisessä moniarvoisessa maassamme”.

Toisekseen ulvilalainen Friman kertoo vetävänsä vaaleissa aina ”kotiin päin”, eli kannattavansa kotiseutunsa ehdokasta.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Nyt Friman kuitenkin kysyy, miksi Mäkinen ei puhu mitään hengellisistä asioista eikä siteeraa Raamatun sanomaa Jukka Paarman tai Eero Huovisen tavoin.

– Oletteko huolissanne oman kirkkomme hengellisestä tilanteesta? Millainen kuva teillä yleensä hengellisyydestä on? kyselee Friman.

Onko homoasia niin selvä?

Laulaja kertoo olevansa periaatteessa Mäkisen kanssa samaa mieltä homoudesta.

– Suhtaudun vähintäänkin skeptisesti seksuaalisen identiteetin muuttumiseen – siksi paljon olen nähnyt hengellisiä puoskarointeja.

Samalla Friman kuitenkin sanoo, että ”uudistumieliset ovat syyllistyneet samaan yksinkertaistamiseen kuin heterotkin”.

– Oletteko polvistuneet homon viereen ja kuunnelleet hänen haluaan muuttua heteroksi? Minä olen satojen. Ymmärsittekö pointtini: homous ei ole niin kivuton asia kuin Te ja suuri osa homoista on sanonut.

Mitä on synti?

Friman vaatii arkkipiispaa tulemaan ”kaapista” hengellisine näkemyksineen.

– Mielenkiintoista olisi kuulla teidän pohdiskelujanne yleensä syntikäsityksestä. Tuota kauheaa sanaa kun ei edes enää saa mainita tulematta vanhoilliseksi ja ahdasmieliseksi.

– Perjantain Satakunnan Kansassa toimittaja kehotti, että ”uskovaiset, jättäkää homot rauhaan”. Tähän on vastattava, että homot, jättäkää uskovaiset rauhaan! Homot ovat leimanneet heterot tyhmiksi ja suvaitsemattomiksi.

”Mitä mieltä te olette”, kysyy Friman kirjoituksensa päätteeksi.

 
Artikkelibanneri perussanoma