Radio Dein Viikon debatti asemoi askelmerkit piispanvaalille

 
Viikon debatti

Kaisa Huhtala, Mari Leppänen ja Heikki Arikka.

Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala ilmoitti, että Turkuun tarvitaan uusi piispa. Radio Dein Viikon debatti asemoi askelmerkit piispanvaalille ja kysyy, kuka olisi sopiva piispa luterilaiseen kirkkoon ja Turun arkkihiippakuntaan.

Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala ilmoitti pari viikkoa sitten Facebookissa, että Turkuun tarvitaan uusi piispa.

Piispan eroamisikä Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on kirkkolain mukaan vuonna -57 ja sitä ennen syntyneillä 68 vuotta. Kalliala saavuttaa kriittisen ikärajan marraskuussa.

Karkku, neliöb 1/2: 20.11.-5.12. MJa

Radio Dein Viikon debatti tuo keskiviikkoaamun lähetyksessään studioon kolme kiinnostavaa vaihtoehtoa hiippakunnan uudeksi piispaksi.

Ennakkotietojen mukaan lähetykseen saapuvat Porin Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala, turkulaistaustainen Helsingin Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka ja Turun arkkihiippakunnan hiippakuntadekaani Mari Leppänen.

Kaikkien studiovieraiden nimet ovat olleet esillä Turun piispaspekulaatioissa sen jälkeen, kun Kalliala vahvisti sosiaalisessa mediassa aikomuksensa eläkkeellesiirtymisestä.

Radio Dein Turusta lähetettävän Viikon debatin toimittaa Radio Dein ohjelmajohtaja Kai Kortelainen.

Radio Dei keskiviikkona 6.5. klo 9.05. Uusinta klo 13.05 ja lauantaina 9.5. klo 13.35. Kuunneltavissa FM-taajuuksien ohella suorana ja lähetyksen jälkeen podcastina Radio Dein sivuilla.

 
Radio Dei RADIOT_FI 2