Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Radio Dei sai kuuluvuusalueen Kemiin

 

Kirsi Rostamo iloitsee Radio Dein uudesta \”pohjoisesta ulottuvuudesta.

Liikenneministeriö on myöntänyt Radio Deille kuuluvuusalueen Kemiin. Ohjelmat alkavat kuulua Kemissä ja sen ympäristössä todennäköisesti joulukuussa. Kemin taajuudeksi tulee 100,5 Mhz. Radioasema on käynnistänyt neuvottelut yhteistyöstä paikallisten seurakuntien kanssa.

Radio Dein ohella taajuutta haki Radio Mega. Liikenneministeriö katsoi, että Radio Dein vuosia odottama pohjoisen kuuluvuusalueen laajentaminen oli Megan hanketta kiireellisempi.

Radio Dei pääsee asentamaan Kemiin 400 watin lähettimen. Uuden lähettimen myötä Radio Deille muodostuu pohjoiseen Suomeen laaja, yhtenäinen kuuluvuusalue, johon mahtuvat Oulu, Rovaniemi ja Kemi ympäristökuntineen.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Hiippakunnallinen radiolähetys käden ulottuvilla

– Iloitsemme siitä, että saamme katettua kuuluvuusalueemme piiriin koko yhtenäisen talousalueen. Seutukunnan asukkaat liikkuvat paljon esimerkiksi töissä kaupunkien välillä, ja nyt kuuluvuus on taattu esimerkiksi automatkoilla kaupungista toiseen ajettaessa, toteaa Radio Dein toimitusjohtaja Kirsi Rostamo.

Myös kirkollisesta näkökulmasta Radio Dein ”pohjoisella ulottuvuudella” on erityistä merkitystä, sillä kanavan kuuluvuusalue kattaa jatkossa koko Oulun hiippakunnan alueen.

– Toivomme, että Oulun hiippakunta voisi hyödyntää jatkossa Radio Deitä paremmin viestinnässään rakentamalla esimerkiksi omaa, hiippakunnallista lähetystä, Rostamo pohtii.

Myös pääkaupunkiseudulla Radio Dein kuuluvuusalue paranee, kun kanava saa syyskuun alussa Espoossa käyttöönsä lisätaajuuden 103,1 MHz. Espoolaisten oman taajuuden ansiosta Espoossa ja Kirkkonummella erityisesti katvealueilla olevat taloudet saavat syksyllä ulottuvilleen häiriöttömän taajuuden.

Alkuvuodesta Radio Dein Tampereen kuuluvuusalue laajeni Pirkanmaalla. Kuuluvuus parani, kun Ylöjärvellä sijaitsevan lähettimen teho saatiin kasvatettua kolminkertaiseksi ja kanavalle saatiin uusi häiriötön taajuus 98,8 MHz Tampereen seudulla.

Radio Dei on Suomen ainoa kristillinen radioasema ja maamme tunnetuin kristillinen media. Kansallisen radio- ja tv-tutkimuksen mukaan kanavaa kuuntelee viikoittain 202 000 ja päivittäin noin sata tuhatta suomalaista.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)