Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Radio Dei: Näyttelijä Laura Malmivaara kirjoittaa elokuvaa körttiläisyyden johtohahmosta

 

Näyttelijä Laura Malmivaara esitti kymmenen vuoden ajan papin roolia Kotikatu-televisiosarjassa. Nyt hän suunnittelee tekevänsä pitkän elokuvan yhdestä herännäisyyden johtohahmoista.

– Opiskelin teologisessa tiedekunnassa, vaikka tiesin, ettei minusta pappia tule. Mutta ”valepappi” tuli, näyttelijä Lauri Malmivaara hymyilee viitaten Kotikatu-tv-sarjan papin rooliin ja uuteen suunnitelmaan kirjoittaa elokuva hänen isoisänsä isoisästä Wilhelmi Malmivaarasta.

Malmivaara oli lapualainen rovasti ja körttiläisyyden johtohahmoja 1900-luvun alussa. Kokoomuksen ja Suomalaisen puolueen kansanedustajanakin toiminut kirkkoherra runoili suomalaiseen virsikirjaan virren  631, Oi Herra, jos mä matkamies maan.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– Hienointa herännäisyydessä on, että laulaminen ja virsi ovat rukousta. Parasta Jumalan palvelemista on laulaa ja antaa musiikin sykähdyttää sydämiä ja sieluja eikä analysoida ja ajatella vaan laulaa, ja kaikki tapahtuu sen myötä, avautuu Laura Malmivaara Ariel Neulaniemen huomenna lauantaina 30. huhtikuuta lähetettävässä Raatihuone-ohjelmassa.

Ariel Neulaniemen isännöimässä Raatihuone-ohjelmassa Laura Malmivaaran kanssa uutta musiikkia arvioi Egotrippi-yhtyeen laulaja-laulunkirjoittaja Mikki Kauste. Kuuntele ohjelma lauantaina 29.4. klo 11-12. Uusinta maanantaina 1.5. klo 9-10.

Kuuntele otteita Laura Malmivaaran Raatihuoneen haastattelusta ja katso video.

 

 

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)