Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Radio Dei haastatteli Don Rosaa

 

Don Rosa Helsingissä viime vuonna. KUVA: Wikimedia Commons

Radio Dei tavoitti parhaillaan käynnissä olevilta Helsingin kirjamessuilta Aku Ankan piirtäjän Don Rosan. Yhdysvaltalaisella Disneyn tunnetuimpiin sarjakuvapiirtäjiin lukeutuvalla Rosalla oli kiire, mutta hän ehti silti vastaamaan muutamiin kysymyksiin.

– On vaikea olla pitämättä suomalaisista, koska he pitävät niin paljon minusta ja Aku Ankasta, Rosa kommentoi suhtautumistaan Suomeen.

Rosa kertoi, ettei ole kahteenkymmeneen vuoteen lukenut sarjakuvia.

– En tiedä myöskään mitään suomalaisista sarjakuvista enkä monista muistakaan eurooppalaisista, sillä niitä ei käännetä englanniksi.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Rosa sanoi piirtävänsä vain omaksi ilokseen.

– En yritä miellyttää piirroksillani ketään, piirrän vain viihdyttääkseni itseäni. Teen tietysti parhaani ja ihmiset tuntuvat pitävän tuotoksistani, Rosa sanoi.

– Piirroksiani ei sensuroida. Kustantajat luottavat, että minulla on taju siitä mikä ihmisiin uppoaa.

Rosa vaikutti kiireiseltä ja arveli, ettei ehdi lounaalle kirjamessujen vilinässä.

Rosa on tunnettu yksityiskohtaisesta piirrosjäljestään, tarkoista historiallisista viittauksistaan sekä ihailemansa Carl Barksin tarinoihin tekemistään jatko-osista.

 
artikkelibanneri Uusi Tie