Raamattuopistolla edessään sukupolvenvaihdos – iso rekry käynnissä

 

Suomen Raamattuopiston julistustyön johtaja Petri Kortelahti kutsuu ”rukoilemaan herätysjulistajat esiin”. Kuva: Petri Vähäsarja.

Suomen Raamattuopisto hakee muun muassa neljää uutta aluejohtajaa. Julistustyön johtaja Petri Kortelahti kertoo Raamattuopiston tavoittelevan yhteistyökumppaneineen ”sanauskollisten jumalanpalvelusyhteisöjen verkoston” kasvua.

Lähes kolmannes Suomen Raamattuopiston Säätiön työntekijöistä on jäämässä eläkkeelle lähivuosina. Raamattuopiston valtakunnalliseen julistustyöhön haetaankin tällä hetkellä aluejohtajia Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson sekä Savon alueille.

Raamattuopiston julistustyön johtaja Petri Kortelahden mukaan aluejohtajiksi etsitään henkilöitä, jotka tavoittavat myös uutta, nuorempaa väkeä. Työssä hyödynnetään digimediaa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Puhumme kotiin vietävistä palveluista – samalla kun jatkamme tietenkin nykymuotoisten tilaisuuksien järjestämistä. Mutta kuten on sanottu, tämä ajan herätysjulistajat täytyy rukoilla esiin.

Kortelahti viittaa myös Jeesuksen sanoihin Luukkaan evankeliumissa: ”Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.”

– Tälle elopellolle me etsimme työmiehiä. Ja haastamme työn ystäviä rukoilemaan heidät esiin.

Tällä hetkellä Suomen Raamattuopistolla on jumalanpalvelusyhteisö Kauniaisissa ja toinen yhteistyössä muiden herätysliikkeiden kanssa Oulun Kellonkartanossa.

– Eri puolilla maata pyritään pilotoimaan kaiken aikaa vastaavia avauksia – turvallisia tiloja myös perinteisesti uskoville. Muillehan näitä näyttää jo olevan, Kortelahti pohtii.

Suomen Raamattuopiston Säätiö on itsenäinen, valtakunnallinen evankelis-luterilainen järjestö keskuspaikkanaan Kauniainen. Kauniaisissa sijaitsevat muun muassa hallinto ja kansanopisto, Vuokatissa ja Oulussa säätiön muut toimintakeskukset.

Lisätiedot rekrytoinnista löytyvät täältä