Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Vivamon Raamattukylän idea sytyttää Namibiassa

 

Eino Ekondja (oik.) tuli Namibiasta osallistuakseen Vivamon Raamattukylän jouluvaellukseen. Tietäjinä vaellusella nähdään myös Ossi Kinnunen (vas.) ja Heikki Heikkilä.

Yksi Vivamon Raamattukylän jouluvaelluksen itämaan tietäjistä on tänä vuonna pastori Eino Ekondja Namibiasta. Hän tuli varta varten Suomeen osallistuakseen jouluvaellukseen.

 

Ekondja on innostunut Raamattukylän ideasta ja haluaisi perustaa Namibiaan samanlaista toimintaa. Ensikosketuksen Raamattukylään hän sai pari kesää sitten, kun hänen johtamansa kuoro kävi Suomen vierailullaan myös Vivamossa, Lohjalla.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Viime kesänä Ekondja tuli mukaan Raamattukylän näyttelijäkaartiin nähdäkseen miten näytelmiä tehdään.

– Olin muutaman viikon ajan mukana kesän Palava pensas -näytelmässä faaraon sotilaan roolissa. Tämä on hieno tapa tutustuttaa ihmisiä Raamattuun ja julistaa sanomaa.

– On hienoa nähdä, miten kaiken ikäiset ihmiset tulevat pitkienkin matkojan takaa katsomaan näytelmiä ja opettajat tuovat tänne lapsiryhmiä.

Vaikutuksen ovat tehneet myös Raamattukylän toiminnassa mukana olevat ihmiset.

– Monet ottavat jopa palkatonta vapaata voidakseen osallistua. Hienoa on sekin, että näyttelijöiden joukossa on useita pastoreita.

Eino Ekondjan mielessä väikkyy unelma perustaa Namibiaan samanlaista toimintaa. Vivamon Raamattukylän näytelmien käsikirjoittaja Anna-Mari Kaskinen ja ohjaaja Matias Nyman ovat antaneet hänelle ideoita ja apua. Ehkä myös näytelmiä käännetään Namibiassa käytettäviksi.

– Tämä on uudenlaista tapaa tehdä lähetystyötä, täällä ja siellä, Eino Ekondja toteaa.

Hän toimii Namibian  luterilaisen kirkon ELCIN:in pastorina Ondangwassa Pohjois-Namibiassa.

Vivamon Raamattukylän jouluvaellukset jatkuvat 18.12.2016 saakka. Raamattukylän seuraava esityskausi on pääsiäisenä.