Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Raamattuja kirkkojen jakamiin avustuspaketeihin Egyptissä

 
Egyptin Pipliaseura lahjoittaa korona-avustuspaketeihin Raamattuja.

Koronaviruksen vaikutukset ovat lamauttaneet egyptiläisen yhteiskunnan, ja jopa 60 % on menettänyt työnsä. Kristityt ovat kääntyneet hädässään kirkkojen puoleen. Egyptin Pipliaseura lahjoittaa Raamattuja seurakuntien avustuspaketeihin.

Egyptin 104 miljoonasta asukkaasta yli 10 miljoonaa kuuluu kopti-ortodoksiseen kirkkoon. Kirkko on myös Egyptin Pipliaseuran tärkein yhteistyökumppani.

Koronaviruksen vaikutukset ovat lamauttaneet egyptiläisen yhteiskunnan jopa laajemmin kuin monessa muussa maassa. Elämää rajoittaneet ulkonaliikkumiskiellot ovat sulkeneet perheet koteihinsa. Taloudellinen kriisi koskettaa koko yhteiskuntaa ja kaikkein eniten jo aiemminkin pienituloisia. Väestöstä lähes 30 % elää köyhyysrajan alapuolella eli alle kahden euron päiväansioilla. Kaikkiaan jo ennen pandemiaa haavoittuvassa asemassa oli 60 % väestöstä. Egyptille elintärkeä turismi on loppunut, hotellit ja ravintolat suljettu, ruokateollisuus lamassa, liikenne- ja kuljetuspalvelut samoin. (Lähde: The Guardian)

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Monet elättävät perheensä epäsäännöllisillä päiväansioillaan. Noin 60 %:lta työikäisestä väestöstä työ on loppunut pandemian vuoksi. Kristityt perheet kääntyvät ahdingossaan kirkkojen puoleen. Kirkot ovat saaneet satojatuhansia avustuspyyntöjä.

Kirkot vastaavat perheiden hätähuutoon

Seurakunnat ovat alkaneet jakaa kaikkein eniten tarvitseville tarvikepaketteja, jotka sisältävät esimerkiksi peruselintarvikkeita, kuten riisiä, papuja, öljyä, maitojauhetta ja jauhoja. Kirkot ovat pyytäneet Pipliaseuralta tarvikepaketteihin mukaan myös raamattumateriaaleja henkiseksi ja hengelliseksi tueksi.

Egyptin Pipliaseura osallistuu kirkkojen sosiaaliseen työhön toimittamalla avustuspaketteihin Raamattuja, isotekstisiä Uusia testamentteja sekä kuvitettuja Uusia testamentteja. Erityisen suuri tarve on isotekstisille, helppolukuisille Raamatuille, sillä köyhimmän väestönosan parissa lukutaitoisuus on melko heikkoa.

Yksi Raamattu maksaa noin 5 €

Egyptin Pipliaseuran tavoitteena on toimittaa aluksi 10 000 Raamattua kirkkojen avustuspaketteihin. Tarve on kuitenkin paljon suurempi, ja työtä laajennetaan, mikäli siihen riittää varoja. Egyptin Pipliaseura on vedonnut kansainväliseen Yhtyneiden Raamattuseurojen verkostoon kulujen kattamiseksi. Yhden Raamatun hinnaksi tulee jakelukustannuksineen 5 euroa.

Egyptin Pipliaseura on Suomen Pipliaseuran pitkäaikainen kumppani, joka tekee laajasti vaikuttavaa työtä kristillisten kirkkojen kanssa Egyptissä. Egyptin Pipliaseuran työ painottuu lapsiin ja nuoriin, ja tavoittaa kymmeniä tuhansia perheitä vuosittain. Pipliaseuran Bible World -raamattumaailma Kairossa herättää Raamatun historian eloon, ja lasten- ja nuortentapahtumissa osallistuvat oppivat Raamatun tarinoita laulujen, leikkien ja kilpailujen avulla.

Kriisi on pakottanut uuteen

Koronapandemian vaikutuksesta Egyptin Pipliaseura on siirtänyt toimintaansa voimakkaasti verkkoon. Digitaalisten raamattuaineistojen valikoimaa on laajennettu ja verkkokauppaa sekä verkkovarainhankintaa kehitetty. Ulkonaliikkumiskieltojen takia koteihinsa sulkeutuneet perheet ovat ottaneet uudistuksen kiitollisina vastaan.

– En usko, että olisimme saaneet aikaan tällaista muutosta, jos pandemia ei olisi pakottanut meitä siihen. Jumala on valmistellut meitä tähän uuteen haasteeseen tietämättämme, kertoo Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri Ramez Atallah.

 
Pipliaseura artikkeliban. 21.3.-