Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Raamattu kannesta kanteen -radio-ohjelma alkaa alusta jo viidennen kerran

 
Avoin raamattu radiostudiossa.

− Raamattu kannesta kanteen -ohjelman suosio antaa toivoa siitä, että Raamattu on edelleen uskovalle ihmiselle tärkeä, mutta sen opiskelu hektisessä elämässä onnistuu helpommin median kautta, sanoo Kirsi Rostamo. Kuva: Marjaana Keränen.

Vuonna 1997 alkanut Raamattu kannesta kanteen -ohjelmasarja (Rkk) on niin suosittu, että Medialähetys Sanansaattajat jatkaa ohjelman tuottamista viidennen tuotantokauden verran.

Ohjelman suosio on yllättänyt, ja edelleenkin sitä kuuntelee 100 000–150 000 eri ihmistä viikossa.

Uusi kausi alkaa 15. heinäkuuta. Yksi tuotantokausi kestää noin viisi vuotta, ja sen aikana kuullaan joka arkipäivä puolen tunnin mittainen ohjelma. Kaiken kaikkiaan ohjelmia on yhteensä 1434. Ohjelmaa lähetetään Radio Deissä ja Järviradiossa sekä muutamassa paikallisradiossa Ruotsissa ja Norjassa.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

− Radio Deille tulee jatkuvasti uusia kuuntelijoita, joille Raamattu kannesta kanteen on uusi tuttavuus. Toisaalta harva on pystynyt kuuntelemaan kaikki ohjelmat. Ja kun kierros kestää viisi vuotta, asioita on mielekästä myös kerrata. Tästä todistavat hyvät kuuntelijamäärät vuodesta toiseen. Kuuntelijapalautteen perusteella Rkk on Radio Dein parhaimpia ohjelmia, kertoo päätoimittaja Kirsi Rostamo.

Raamatussa riittää opiskeltavaa

Raamattua on ohjelmassa opettanut alusta asti teologian lisensiaatti, diplomikielenkääntäjä Jukka Norvanto, joka toimii nykyisin Lähetysyhdistys Kylväjän lähetysteologina. Ohjelmaa on viimeiset puolitoista vuotta toimittanut Elina Karonen, ja syyskuun alussa ääneen palaa mediatoimittaja Marjaana Keränen.

Kysymykseen Raamatun opiskelun tärkeydestä Jukka Norvanto vastaa:

− Raamattu on oikeastaan pieni kirjasto, jossa on 66 nidettä. Koska Jumala on nähnyt hyväksi käyttää ilmoitukseensa niin monta kirjaa, meidänkin on syytä opetella tuntemaan niistä jokaista. Siksi Raamattu kannesta kanteen.

Uusi mobiilisovellus tekeillä

Radion ohella Raamattu kannesta kanteen -opetuksia voi kuunnella myös netistä ja mobiilisovelluksella. Maksuttomalla iPhone-, Android- ja Windows-sovelluksella on arviolta 12 000 aktiivikäyttäjää.

− Olemme saaneet ilmoituksia, että uusimman päivityksen jälkeen Rkk-sovellus ei toimi moitteettomasti tai ollenkaan kaikilla iOS-käyttöjärjestelmän laitteilla. Pahoittelemme tilannetta. Uusi sovellus on kehitteillä, ja tämänhetkisen arvion mukaan se valmistuu vuoden 2021 lopussa, kertoo Elina Karonen.

Uutta sovellusta odotellessa raamattuopetuksia voi kuunnella Raamattu kannesta kanteen -verkkosivuilla.

 
Sansa artikkeliban 9.9.-22 alkaen,MJa