Luterilaisen maailmanliiton pääsihteeriksi on valittu virolainen Anne Burghardt

 

Anne Burghardt. Kuva: Luterilainen maailmanliitto

Luterilaisen maailmanliiton (LML) neuvosto äänesti lauantaina 19.6. uuden pääsihteerin valinnasta. Virolainen pastori Anne Burghardt voitti äänestyksen. Hän on ensimmäinen virolainen ja ensimmäinen nainen tehtävässä.

Burghardt aloittaa LML:n pääsihteerinä marraskuun alussa. Hän seuraa tehtävässä chileläistä pääsihteeri Martin Jungea, joka johti 148 jäsenkirkon yhteenliittymää 11 vuoden ajan. Junge ilmoitti vuosi sitten keväällä eroavansa tehtävästä kesken kauden. Pastori Anne Burghardt on ensimmäinen nainen ja ensimmäinen Itä-Euroopan maasta tuleva LML:n pääsihteeri.

Burghardt, 45, työskentelee tällä hetkellä Viron evankelis-luterilaisen kirkon teologisen instituutin kehityspäällikkönä ja on Viron kirkon kansainvälisten ja ekumeenisten suhteiden neuvonantaja. Hän on aikaisemmin työskennellyt LML:n palveluksessa ja on ollut muun muassa järjestämässä LML:n reformaation juhlavuoden konferenssia Windhoekissa Namibiassa 2017.

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

Pastori Burghardtin vastaehdokkaana pääsihteeriksi oli pastori Kenneth Mtata Zimbabwesta. Äänestyksessä Burghardt sai 58 prosenttia äänistä eli 28 ääntä ja Mtata sai 20 ääntä eli 42 prosenttia äänistä.

 

.