Punapaidat erottuivat Tampere maratonilla

 
Run for Missions -juoksijoita Tampereella.

Punapaitaiset Run for Missions -juoksijat erottuivat lähtöviivalla. Edessä Tampereen Harjun seurakunnan viestijoukkueen Jouni Heiskanen, hänen takanaan Ulla Haukijärvi (vas.), Anja Tiitola, Kati Lücke ja Marja Soikkeli. Harjun seurakunta oli paras Run for Missions -viestijoukkueista, aika 3.28. Se oli kahdeksas kaikista viestijoukkueista. Kuva: Erkki Salo.

Toista kertaa järjestettävän Run for Missions -juoksuhaasteen osallistujamäärä on kasvanut nopeasti. Tänä vuonna lähetystyön hyväksi on juossut tai syksyn aikana juoksee 60 reipasta.

”Hei, mikä ryhmä tämä on?” ”Hei, keitä te olette?” Hyväntekeväisyysjuoksuun lähetystyön hyväksi osallistuneet Run for Missions -juoksijat erottuivat Tampere maratonilla yli 800 juoksijan joukossa punaisissa paidoissaan ja saivat vastata uteluihin.

Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetyn juoksuhaasteen osallistujien määrä on kasvanut nopeasti. Silloin mukana oli toistakymmentä juoksijaa. Nyt juoksijoita on 60, joista 44 osallistui Tampereen päätapahtumaan.

Sansa neliöb 15.11.-15.12. MJa

Mikko Mikkola juoksi Tampereen Harjun seurakunnan maratonjoukkueessa Nepalin lasten hyväksi.

– Aina kun voi tehdä jotain lasten ja nuorten hyväksi, siihen kannattaa lähteä mukaan. Tuemme vammaisten lasten ja nuorten koulutushanketta Nepalissa Suomen Lähetysseuran kautta, Mikkola kertoi.

Hän hämmästeli monen muun ensikertalaisen tavoin punapaitojen hyvää yhteishenkeä, vaikka monet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

– Tämä on hyvä ja kiva asia. Meitä yhdistää lähetystyö ja Jeesus.

Mikkola kertoi hankkineensa kannatusta yhteisöpalvelu Facebookissa. Hän kuvaili tukijoilleen juoksuaan lennokkaaksi etukumarassa viipottamiseksi ja julkaisi lahjoitustilin numeron.

Liikkeelle yhdessä

Lähetysseuran lisäksi Tampereella juostiin Lähetysyhdistys Kylväjän, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen ja Medialähetys Sanansaattajien eli Sansan kohteiden hyväksi. Mukana oli maratonin ja lyhyempien matkojen juoksijoiden lisäksi neljän juoksijan maratonjoukkueita, jotka juoksivat yhteensä maratonin. Paikalla oli myös kannustajia Run for Missions -viireineen.

Mikkola mietti jo, miten tietoa juoksutapahtumasta voisi levittää Tampereen muihin seurakuntiin ja saada lisää juoksijoita mukaan.

– On hienoa olla liikkeessä. Se on Jumalan lahja. Omaan kuntoiluun tuli potkua, kun ilmoittauduin mukaan, Mikkola sanoi. Hän on aiemmin osallistunut aika moneen puolimaratoniin.

Run for Missions sai alkunsa Sansan työntekijöiden juoksuharrastuksesta. He osallistuivat yhdessä juoksutapahtumiin.

– Pari vuotta sitten ollessamme Tampere maratonilla syntyi idea kutsua lähetysväkeä mukaan, kertoo Sansan kotimaisen työn sidosryhmäpäällikkö Marja Soikkeli.

Hyvää yhteistyötä

Tämän vuoden juoksuhaasteen suunnittelussa on jo ollut muitakin lähetysjärjestöjä mukana. Soikkeli kiittää yhteistyötä.

– On ollut kiva saada rohkaisua muilta. Kaikki ovat napanneet ydinidean: ollaan yhdessä ja tuodaan varoja lähetystyölle.

Run for Missions -juoksijoilla on oma Facebook-ryhmä, jonka jäsenmäärä kasvaa koko ajan.

– Meillä on vilkasta keskustelua niin juoksusta, lähetyksestä kuin keräysideoista.

Punapaitoja nähdään vielä tänä vuonna ainakin syyskuun alussa Helsingin Midnight Runissa ja syyskuun kolmantena viikonloppuna Jyväskylän Finlandia Marathonissa. Syksyllä juostavista Pirkan ja Hämeen hölkistäkin on ollut puhetta.

Liisa Heinänen

 
Sansa artikkeliban 15.11.alkaen,MJa