Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Protestantteja painostetaan liittymään katoliseen kirkkoon Meksikossa

Pueblan kaupungin katedraali. Pueblan osavaltio kuuluu ICC:n arvion mukaan niihin osavaltioihin, joissa on ongelmia uskonnonvapaudessa. Kuva: KiN/Flickr/Wikimedia Commons

Evangelical Focus -lehden mukaan yhdeksän perhettä koki häädön kylästä maaseudulla Meksikossa.

Yhdeksän protestanttista perhettä häädettiin Meksikon maaseudulla sijaitsevan Leyva Velazquiez’n kylästä 4. tammikuuta, kertoo verkkolehti Evangelical Focus. Näistä viiden perheen kodit poltettiin. Kylän paikallisviranomaiset ja katoliset johtajat toimeenpanivat tuhoamisen ja karkotuksen kyläkokouksen päätteeksi.

Tapaus ei ole poikkeus, sillä erityisesti Meksikon maaseudulla protestanttisia vähemmistöryhmiä painostetaan liittymään katoliseen kirkkoon. Kesäkuussa 2015 International Christian Concern (ICC) arvioi, että Chiapas’n, Hidalgon, Oaxacan, Pueblan ja Guerreron osavaltioissa tapahtuu yli 70 prosenttia maan uskonnollisesta vainosta.

KRS Krito 10.-23.6.

artikkelibanneri Uusi Tie