Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Professori: ihmisarvo tulee Jumalalta

 

Kuvituskuva: Istockphoto

Ihmisen arvo ei perustu siihen, mitä hän pystyy tekemään, vaan siihen, keneksi hänet on luotu, kirjoittaa professori John Wyatt.

”Elämäni perimmäinen tarkoitus voi löytyä vain kolmiyhteisestä Jumalasta. Omamme kaltaisessa liberaalin individualismin kyllästämässä yhteiskunnassa tällainen ajatus on outo, järjetön ja jopa loukkaava”, professori Wyatt toteaa Uusi Tie-lehden artikkelissa, joka pohjautuu juuri suomennettuun Wyattin teokseen Elämän ja kuoleman kysymyksiä (Uusi Tie 2015, suom. Marjut Mäntyjärvi).

Wyatt on synnytysopin ja etiikan professori Lontoon University Collegessa.

KRS Krito 10.-23.6.

Wyatt itse kertoo tajunneensa kristillisen ihmiskäsityksen mukaisen riippuvuuden Jumalasta ja muista ihmisistä voimakkaasti, kun hänen äitinsä sairastui nopeasti etenevään muistisairauteen. Muutamassa kuukaudessa tämä muuttui pirteästä ja puheliaasta persoonasta ihmiseksi, joka oli täysin riippuvainen ympärivuorokautisesta hoidosta.

”Vierailin hänen luonaan lähellä loppua, ja yksi hoitajista antoi käteeni jogurttipurkin ja teelusikan. Oli illallisaika. Niin sitten yritin panna ruokaa äidin suuhun teelusikalla. ’Suu auki, täältä tulee…’ Ja yhtäkkiä mieleeni juolahti, että juuri niin hänellä oli tapana tehdä minulle kauan sitten. Mutta nyt osat olivat vaihtuneet.

Vaikka kokemus oli raskas ja outo, se tuntui jollakin salaperäisellä tavalla oikealta. Näin asioiden oli tarkoitus olla. Opin enemmän siitä, mitä merkitsee olla poika, ja hän oppi enemmän siitä, mitä merkitsee olla äiti.”

Lue maksullinen artikkeli ” Rakastat minua, siis olen” Uuden Tien verkkosivuilla.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie