Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Maata näkyvissä -festareiden ohjelma julki

 

Kuva: Flickr / Maata näkyvissä

Marraskuussa Turussa järjestettävät Maata Näkyvissä -festarit ovat saaneet ohjelmansa esiintyjien osalta valmiiksi. Pääesiintyjänä on yhdysvaltalainen Fireflight.

Tänä vuonna Maata näkyvissä -festareiden pääesiintyjäksi on kiinnitetty yhdysvaltalainen alternative-rockbändi Fireflight. Bändi on vieraillut tapahtumassa aikaisemminkin, vuonna 2009. Fireflight julkaisee toukokuussa kuudennen studioalbuminsa.

– Fireflight soitti edellisellä vierailullaan Maata Näkyvissä -festareilla aivan huikean keikan. Bändin laulusolisti tuli kuulijan luihin ja ytimiin huikeilla tulkinnoillaan. Edellisen levyn myötä sen soundiin on myös tullut kevyempiä sävyjä, jotka varmasti uppoavat yleisöön, Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen avaa bändin valintaa.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Kansainvälisistä artisteista Maata Näkyvissä -festareiden lavalle nousevat myös saksalainen hip hoppia, dancea ja poppia yhdistelevä Good Weather Forecast sekä yhdysvaltalainen dj-kaksikko Transform DJs. Tapahtuman pääpuhujana on jo toista kertaa peräkkäin suuren suosion saanut pastori Matt Popovits (USA).

Kotimaista gospelia on viikonlopun aikana tarjolla räpistä heavy rockiin ja dancesta laulaja-lauluntekijämusiikkiin. Yksi viikonlopun kärkinimistä on Juha Tapio, joka ottaa sunnuntaina lavan haltuun mies ja kitara -meiningillään. Muita kotimaisen gospelin huippuja ovat muun muassa Suomen viralliselle latauslistalle ensimmäisellä singlellään noussut räppäri Mikaveli, raikasta poppia soittava Herz ja Pekka Simojoen luotsaama Exit.

TV-jumalanpalvelus uutta 31-vuotiailla festareilla

Festareiden tunnelmaa voi päästä kokemaan myös muualla kuin paikan päällä, sillä perjantai-iltana pidettävä messu televisioidaan yhteistyössä Kirkon tiedotuskeskuksen kanssa. Perjantain jumalanpalvelus näkyy televisiosta sunnuntaina 15.11.2015.

Nyt jo 31. kertaa vietettävät Maata Näkyvissä -festarit lähtivät liikkeelle vuonna 1984 menehtyneen turkulaisen lukiolaispojan muistojuhlana. Nykyään tapahtuma on yksi Euroopan suurimmista kristillisistä nuorten tapahtumista. Paikalle odotetaan tänäkin vuonna yli 25 000 nuorta ympäri Suomea. Festarit järjestetään Turun Messukeskuksessa ja HK Areenalla 13.-15.11.2015.