Presidentti Obama tapasi Billy Grahamin

 

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tapasi ensi kertaa evankelista Billy Grahamin tämän kotona North Carolinan osavaltiossa 25.4.

 

Puolen tunnin tapaamisessa oli läsnä myös poika Franklin Graham. Presidentti keskusteli 91-vuotiaan Grahamin kanssa, ja lopuksi he rukoilivat. Evankelista lahjoitti Obamalle kaksi Raamattua.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

”Keskustelimme myös Kansallisesta rukouspäivästä 6.5. Haluan kannustaa kristittyjä kaikkialla rukoilemaan presidenttimme puolesta ja kaikkien viranomaisten puolesta, sekä erityisesti puolustusvoimissa palvelevien miesten ja naisten puolesta”, Billy Graham sanoi julkisuuteen antamassaan lausunnossa.

Evankelista Billy Graham on henkilökohtaisesti tavannut kaikki Yhdysvaltain presidentit Harry S. Trumanista alkaen. Tämä oli virassa 1945-1953.

Evankelista Franklin Graham on ollut viime aikoina otsikoissa, kun Yhdysvaltain armeija perui tämän kutsun Pentagonissa pidettävään hartaustilaisuuteen, koska Graham on julkisuudessa kritisoinut islamia. Grahamin mukaan on tahoja, jotka haluavat kaiken uskonnonharjoituksen pois armeijasta.

Franklin Graham on Yhdysvaltain kansallisen rukouspäivän kunniapuheenjohtaja. Vain viikkoa ennen rukouspäivää on maan muslimeja edustava järjestö vaatinut järjestäjiä kieltämään Grahamia puhumasta kansallisen rukouspäivän juhlallisuuksissa, koska tämä on islaminvastainen. Christian postin mukaan tapahtumasta vastaavat kongressin edustajat ovat kuitenkin torjuneet kritiikin, ja Graham pitää puheen Washingtonissa Capitolin kukkulalla 6.5.