Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Presidentti Obama rukousaamiaisella: ”Jeesus on hyvä lääke pelkoa vastaan”

 

Kuva: wikimedia commons

Presidentti Barack Obama keskittyi viime viikon kansallisella rukousaamiaisella pitämässään puheessa erityisesti pelkoon ja sen voittamiseen.

Washingtonissa 2. helmikuuta järjestetty kansallinen rukousaamiainen keräsi jälleen yhteen Yhdysvaltain kongressin ja hallituksen jäseniä, samoin kuin politiikan ja talouselämän eliittiä niin Yhdysvalloista kuin ulkomailta. Suomesta aamiaiselle osallistui muun muassa ulkoministeri Timo Soini.

Toinen rukousaamiaisen pääpuhujista, Yhdysvaltain presidentti Barack Obama toi puheessaan esiin erityisesti nykyisen maailmantilanteen ja sen mukanaan tuomat pelot.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

”Elämme poikkeuksellisia aikoja. Poikkeuksellisten muutosten aikoja. Ja nopeat muutokset tuovat mukanaan epävarmuutta”, Obama toteaa.

Obama viittasi puheessaan teknologiaamme, talouteemme, ilmaston muutokseen ja maailmanlaajuisiin konflikteihin, jotka tulvivat eteemme median välityksellä vuorokauden jokaisena hetkenä. Samoin hän painotti terrorismin mukanaan tuomaa uhkaa, samoin kuin pakolaisuuden mukanaan tuomia haasteita. Obaman mukaan nämä asiat ovat todellisia ja tuovat mukanaan pelkoa.

”Ja pelko saa aikaan outoja asioita. Pelko voi nostaa meidät niitä vastaan jotka ovat erilaisia, tai saada meidät yrittämään ottaa kontrolliimme nuo “toiset”. Pelko voi myös johtaa meidät epätoivoon, halvaantumiseen tai kyynisyyteen. Vaihtoehtoisesti pelko voi myös lisätä itsekkyyttämme ja johtaa yhteisöllisyyden murentumiseen”, Obama toteaa.

Obama myös muistutti, että jos annamme pelon hallita meitä, voivat pelon itsensä aiheuttamat seuraukset olla lopulta pahempia kuin ulkoapäin tuleva uhka.

Omaksi lääkkeekseen pelkoa vastaan Obama mainitsi kristillisen uskon.

”Minulle, kuten myös monelle teistä, usko on hieno lääke pelkoon. Jeesus on hyvä lääke pelkoon. Jumala antaa uskoville voiman, rakkauden ja terveen järjen joilla voimme selättää pelon. Ja mikä ajanjakso olisi uskollemme tärkeämpi kuin tämä käsillä oleva aika?”, Obama painottaa.

Obama myös sanoi itse pelkäävänsä, mutta löytäneensä siihen ratkaisun.

”Kuten kaikki presidentit, kuten kaikki johtajat, kuten kaikki ihmiset, minäkin olen tuntenut pelkoa. Mutta minun uskoni kertoo minulle, että minun ei tarvitse pelätä kuolemaa, sillä Kristuksen vastaanottaminen lupaa minulle iankaikkisen elämän ja pesee pois syntini”, Obama toteaa.

Obama myös painottaa uskon mukanaan tuomaa toivoa.

”Jos Raamattu käskee minua pukeutumaan Jumalan sota-asuun jotta voisin pysyä pystyssä kun ongelmat tulevat, niin silloin voin taatusti kohdata väliaikaiset takaiskut, voin taatusti voittaa epäilykset, ja voin taatusti nostattaa itseni toimintaan”.

”Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voima, rakkauden ja raittiuden hengen”, Obama summaa.

Puheensa lopuksi Obama esitti vielä kuulijoilleen kutsun toimia. Hän painotti jokaisen ihmisen vastuuta nähdä ihmisyys toisessa ihmisessä, nähdä Kristus toisessa ihmisessä.

”Meidän pitää varmistaa että politiikkamme ja julkinen keskustelumme kuvastavat rakkautta ja tervettä henkeä. Meidän pitää varmistaa että ajattelemme toisistamme parasta, emme pahinta. Meidän jokaisen tulee aloittaa työmme siitä jaetusta lähtökohdasta käsin, että me kaikki haluamme sitä mikä on hyvää ja oikein meidän maallemme ja meidän tulevaisuudellemme”, Obama kiteyttää.