Postia Pappi Jaakobille -elokuvan pyhättöön odotetaan yleisöryntäystä

 

Klaus Härö osallistui perheensä kanssa Tyrvään kirkon käyttöönottomessuun. Kuva. Meri Öhman

Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon odotetaan yleisöryntäystä, kun pyhättö avataan kesäkaudeksi 2. toukokuuta. Kirkkoon on tehty kesäksi jo 450 ryhmävarausta. Erityisesti Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan maalaukset kiinnostavat kävijöitä.
Talkootöillä kunnostettu kirkko sai lisänostetta Klaus Härön Postia pappi Jaakobille -elokuvasta.

Ohjaaja käytti Pyhän Olavin kirkkoa suosiota niittäneen elokuvansa ulkokuvauksissa. Härö oli perheineen paikalla, kun kirkossa vietettiin käyttöönottomessua entisöintitöiden jälkeen.

Taiteilijat Lavonen ja Rauhala maalasivat vuosina 2005-2009 Tyrvään Pyhän Olavin lehtereille, alttarialueelle ja saarnatuoliin yhteensä 101 kuvaa. Työt paljastettiin viime elokuussa. Puolessatoista kuukaudessa kirkkoon tutustui yli 40 000 vierasta.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Jälleenrakennuksen vaiheisiin sekä Lavosen ja Rauhalan teosten luonnoksiin voi tutustua Helsingissä Suomen kansallismuseossa 12. syyskuuta saakka.

Näyttelyn toinen osa Tyrvään Pyhän Olavin kirkko – Kansallisaarre palaa avataan 7. toukokuuta. Näyttely kertoo tulipalon tuhoaman kirkon restauroimisesta ja jälleenrakentamisesta. Kirkko vaurioitui pahoin tuhopoltossa vuonna 1997 ja rakennettiin uudelleen talkoilla vuosina 1997-2003.

Sastamalassa sijaitseva kirkko on avoinna 2.5.-31.8. joka päivä klo 11-18. Aukiolopäivinä järjestetään klo 12, 15 ja 17 säännöllisiä ja maksuttomia opastuksia. Ryhmien on syytä ilmoittaa tulostaan etukäteen kirkkoherranvirastoon, koska pienehköön kirkkoon ei voida ottaa suuria ryhmiä kerrallaan.

Kesäkaudella kirkossa on iltahartaus sunnuntaisin klo 18. Messua vietetään joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina. Lauantaisin kirkko on yleisöltä suljettu, koska tila halutaan rauhoittaa kirkollisille toimituksille. Vihkimisten lisäksi kirkossa pidetään paljon kastetilaisuuksia.

Lue lisää Tyrvään Pyhän Olavin verkkosivuilta. (KT/Pirjo Silveri)

Lue juttu Postia pappi Jaakobille -elokuvasta Seurakuntalaisen sivuilta.