Pohjoismaiset rukousverkostot ovat yhdistäneet voimansa yhteiseen rukoukseen vuoden ajaksi

 

Kuva: Sari Savela

Pohjoismaissa toimivat rukousverkostot ovat sopineet ympäri vuorokauden jatkuvasta rukousketjusta, joka kestää kokonaisen vuoden. Suomen osuus alkaa torstaina ja siihen voi kuka tahansa varata rukousvuoron.

Pohjoismaiset rukousverkostot ovat yhdistäneet voimansa rukoillakseen vuoden ajan yhdessä, kerrotaan Suomen Kansallisen rukousverkoston tiedotteessa.

”Kaikkia Pohjoismaita yhdistää niiden lipuissa oleva risti, se on yhteytemme voima. Pohjoismaisilla yhteiskunnilla on kristillisen uskon tuoma yhteinen perustus ja kutsu viedä evankeliumia maailmaan. Nyt on aika tunnustaa vanhat perustukset ja nähdä kansojemme muuttuvan”, todetaan tiedotteessa.

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

Rukousketjun on tarkoitus olla toiminnassa yötä päivää. Rukousketjun aloittaa maanantaisin Ruotsi, Norja jatkaa tiistaina, Islanti keskiviikkona, Suomi liittyy mukaan torstaina, Tanska perjantaina, Shetlandinsaaret, Orkney-saaret, Caithness ja Sutherland yhdessä lauantaina sekä Färsaaret, joka päättää viikon sunnuntaina. Tämä kierto jatkuu vuoden ajan.

Syyskuussa 2020 Ruotsi sai päätökseen vuoden mittaisen jatkuvan rukouksen, jonka aikana seurakunnat, organisaatiot ja verkostot yhdessä rukoilivat Ruotsin puolesta. Järjestävät tahot Sverigebönen ja Sweden365 kokivat, että seuraava askel olisi yhdistää rukoukseen kaikki Pohjoismaat.

”Nyt otamme näitä yhteyden ja rukouksen askelia, Jumalan suunnitelmat ja tavoitteet mielessämme. Uskomme, että Pohjoismailla on oma tehtävänsä Euroopassa ja koko maailmassa. Nyt on aika pohjoismaisen seurakunnan tulla yhteen ja yksimielisesti rukoilla herätyksen tulien uudelleen syttymistä”, kannustavat tiedotteen allekirjoittaneet Suomen Kansallisen rukousverkoston vastaavat Jorma Lahikainen ja Eva Sarsa sekä kansanedustaja Antero Laukkanen.

Yksilöt ja yhteisöt voivat osallistua

– Rukousaloite on lähentänyt pohjoismaisia esirukoilijoita toisiinsa. Eri maiden koordinaattoreiden yhteisissä zoom-puheluissa on ollut sellainen viesti, että vihdoinkin jotain tapahtuu. Jumala on antanut vuosien varrella monille omilleen rohkaisevia viestejä siitä, miten hän haluaa laskea Henkensä Pohjolaan, synnyttää uutta elämää ja tuoda siunauksen virrat Eurooppaan, rukouskoordinaattori Eva Sarsa kertoo .

Tunnettu ruotsalainen esirukoilija Kjell Sjöberg kertoi 1980-luvulla näystään hengellisistä viikingeistä, jotka levittäisivät Jumalan rakkautta ja totuutta Eurooppaan. Siitä lähtien Pohjoismaiden esirukoilijat ovat tavanneet etsiäkseen yhdessä Jumalaa ja hänen teitään. Vuonna 2015 järjestettiin Nordic Summit -tapahtuma Tukholmassa Kristillisen Kauppakamarin (ICCC) ja Sverigebönen-liikkeen toimesta.

– Rukous on tärkeää, koska se antaa meille perspektiiviä siihen, että Jumala on edelleen hyvä ja Hän haluaa siunata maitamme. Se on myös tärkeää, koska Jumala vastaa rukouksiimme.

– Haluan rohkaista meitä kaikkia varaamaan yhden tunnin yhteiseen rukoukseen. Nyt kun emme voi fyysisesti matkustaa, voimme mielessämme kulkea Pohjoismaissa ja Brittien saarten pohjoisosissa ja rukoilla näiden maiden puolesta, Sarsa kannustaa.

Rukoukseen voi osallistua yksittäisenä henkilönä tai yhteisönä varaamalla oman vuoron nettisivujen kautta.

– Kun klikkaat Register here- palkkia etusivulla, sinulle aukeaa 24/7-rukousliikkeen kalenteri. Sieltä voit varata itsellesi ajan joko vain yhdeksi tai useammaksi torstaiksi, Eva Sarsa kertoo.

Sarsa muistuttaa, että kalenterin ajat ovat Ruotsin aikaa.

– Mikäli haluat rukoilla esim. kello kahdeksan aamulla, sinun tulee varata kalenterista kello seitsemän aika. Käytännön syistä sivustolla käytetään ohjeissa englannin kieltä.