Pohjois-Korean kristityt pessimistisinä neuvotteluista

 

Maailma toivoo kestävää rauhaa Korean niemimaalle. Kristittyjen mukaan matka hyvään ihmisoikeustilanteeseen on pitkä. (Christian Spies / Unsplash)

Pohjois- ja Etelä-Korean välillä viime viikkoina nähty liennytys ei ole sellaista muutosta ja rauhanrakentamista, mitä Pohjois-Korean kristityt ovat rukoilleet, uutisoi Marttyyrien ääni -järjestö.

Etelä-Korean Marttyyrien äänen edustajat ovat olleet yhteydessä pohjoiskorealaisiin kristittyihin. Näiden mukaan liennytysuutisien äärellä ei saa unohtaa sitä, miten Pohjois-Korean johto kohtelee omia kansalaisiaan. Maassa miljoonat ihmiset elävät yhä pelossa ja lukemattomat ihmiset kärsivät vankileireillä. Tästä keskusteluissa ei ole puhuttu mitään.

Todellinen rukousvastaus olisi syvällinen muutos Pohjois-Korean johtajien sydämessä, ja siitä ei toistaiseksi ole merkkejä.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Viime kuukausien liennytysvaihe huipentui Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin ja Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin tapaamiseen Panmunjomin rajakylässä huhtikuun lopussa. Tapaamisessa allekirjoitettiin Panmunjomin julistus, jossa johtajat sopivat muun muassa vihamielisen toiminnan lopettamisesta. Tämä koskettaa myös lähetystyötä.

Pohjois-Korea pitää vihamielisenä esimerkiksi Raamattujen lähettämistä alueelleen vetypalloilla, mitä Etelä-Korean Marttyyrien Ääni tekee ja mitä tuetaan myös Suomesta.

Myös esimerkiksi demokratia-aktivistit lähettävät Pohjois-Koreaan ilmateitse kiellettyä materiaalia.

Marttyyrien Äänen mukaan Etelä-Korean yhdistymisministeriö on nyt vaatinut, että pallojen lähettäminen pohjoiseen on lopetettava. Ministeriön mukaan pallojen lähettäminen on Panmunjomin julistuksen selkeää rikkomista ja viranomaiset aikovat ryhtyä ankariin toimenpiteisiin pallolähetysten lopettamiseksi. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, on vielä epäselvää.

Marttyyrien äänen arvion mukaan Pohjois-Koreassa elää noin 100 000 kristittyä.

Marttyyrien ääni -järjestön juttu aiheesta