Pohjois-Korea tuomitsi kanadalaisen pastorin pakkotyöhön

 

Pohjoiskorealaisia osoittamassa kunnioitusta maan poliittisten johtajien Kim II Sungin ja Kim Jong IIin patsaalle. Kuvituskuva: iStockphoto

Hyeon-Soo Lim on tehnyt avustustyötä Pohjois-Koreaan 20 vuoden ajan. Nyt hänet tuomittiin vankeuteen ”vallankumouksellisista juonista”.

Kanadan kansalainen ja presbyteeriseurakunnan johtaja Hyeon-Soo Lim pidätettiin tammikuussa 2015 Pohjois-Koreassa ja 16. joulukuuta hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen työleirille ”vallankumouksellisista juonista ja toimista”. Elokuussa Pohjois-Korean propagandasivusto julkaisi tunnustuksen, jossa Hyeon-Soo Limin väitetään myöntäneen vehkeilleensä Pohjois-Korean hallintoa vastaan, uutisoi Christianity Today.

The New York Timesin mukaan oikeus­istunnossa hänelle vaadittiin kuolemanrangaistusta. Pohjois-Korean virallinen uutistoimiston mukaan tuomion syynä olleet vallankumoukselliset juonet ”vahingoittivat maan ylivertaisen johtajan Kim Jong-unin arvokkuutta”.

IK-opisto Neliöb. 20.11.-3.12. MJa

Hyeon-Soo Lim on tehnyt avustustyöstä Pohjois-Koreaan jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Hänen perheenjäsentensä mukaan motiivina on ollut halu auttaa ihmisiä, ei poliittiset syyt, Guardian uutisoi. Hyeon-Soo Lim on tehnyt Pohjois-Ko­reaan noin sata matkaa. Hänen johtamassaan korealaisessa presbyteeriseurakunnassa Torontossa on 3 000 jäsentä.

 
Kylvaja artikkelibanneri