Pohjois-Irlannin poliisipäällikön usko kohahdutti

 

Matt Baggott uskoo

Viime syyskuussa Pohjois-Irlannin poliisipäällikön virkaan valittu Matt Baggott on aiheuttanut kohun Iso-Britannian tiedotusvälineissä tunnustauduttuaan äskettäin suorassa radiolähetyksessä uudestisyntyneeksi kristityksi.

Yleensä korkeassa asemassa olevat pidättäytyvät henkilökohtaista vakaumusta koskevista lausunnoista.

– En näe mitään väärää siinä, että kerron uskostani, kun minulta sitä suoraan kysytään. Mielestäni meidän pitäisi olla vähemmän huolestuneita siitä, mikä on poliittisesti korrektia ja miettiä enemmän sitä, keitä olemme ja mihin uskomme, Kristittyjen Poliisien Liiton puheenjohtaja Baggott napauttaa BBC:n Radio Ulsterille antamassaan haastattelussa.

Perheniemi neliöb. 21.11.-4.12. MJa

Epäilijöiltään Matt Baggott kysyy, kuinka usko voisi olla poliisipäällikkönä toimimisen este. Hän korostaa tasa-arvon ja puolueettomuuden merkitystä virkatehtävissä muistuttaen, että Raamattu velvoittaa meitä kunnioittamaan toisia tuomitsemisen ja arvostelemisen sijaan.

Baggottia kehuvat sekä protestantit että katoliset. Miehellä onkin Britannian poliisivoimissa takanaan mittava ura, jonka aikana hänelle on myönnetty muun muassa korkea-arvoinen Queen’s Police Medal -kunniamerkki tunnustuksena ansioistaan.

Lue lisää Sanasta