Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Piispat tapaavat tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon ja keskustelevat KHO:n ratkaisusta tuomiokapitulin antamaan varoitukseen

 

Piispainkokous 4.12.2019 Helsingissä Kirkon talossa. Kuva: Kirkon kuvapankki: Aarne Ormio

Piispainkokous kokoontuu istuntoonsa keskiviikkona 21.10. Helsingissä.

Piispat keskustelevat muun muassa Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisusta asiassa, joka koski varoituksen antamista Oulun hiippakunnan papille samaa sukupuolta olevan parin vihkimisestä. KHO:n 18.9.2020 ratkaisun mukaan Oulun hiippakunnan tuomiokapitulilla oli oikeus antaa kyseiselle papille varoitus.

Piispainkokous valitsee istunnossaan vuoden 2022 synodaalikokouksen teeman. Piispat kutsuvat hiippakuntansa papit ja lehtorit vähintään joka kuudes vuosi synodaalikokoukseen, jonka tehtävänä on käsitellä teologisia kysymyksiä sekä seurakuntien hoitoa ja muuta kirkon toimintaa ja hallintoa koskevia asioita. Vuoden 2022 kokouspäiväksi on päätetty 27. syyskuuta.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Piispainkokous päättää myös avustuksista, jotka myönnetään kansainvälisten ja ekumeenisten yhteyksien rahastosta. Luterilainen maailmanliitto on pyytänyt avustusta muun muassa sen ylläpitämään hätäapurahastoon (LWF COVID-19 Rapid Response Fund). Rahastolla pyritään tukemaan erityisen vaikeassa tilanteessa olevien jäsenkirkkojen toimintaa koronapandemian aikana.

Piispainkokouksen yhteyteen on järjestetty myös tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon ja piispojen tapaaminen.

Kirkon viestintä