Piispainkokous keskustelee uusperheiden huomioimisesta vihkikaavassa

 

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous kokoontuu istuntoonsa 9.-10. syyskuuta 2014 Lappeenrannassa.

Kirkon tiedotuskeskus kertoo, että asialistalla on kirkolliskokouksen edustaja-aloite uusperheiden lasten huomioimisesta vihkikaavassa.

Aloitteessa esitetään, että kirkollisten toimitusten kirjaan laadittaisiin lisämateriaalia sellaisia avioliittoon vihkimisiä varten, joissa jommallakummalla tai molemmilla vihittävillä on lapsia.

Lisäksi valmistellaan pappisasessorin kelpoisuusvaatimusten muuttamista, jotta asessorin tehtävään kelpoisten henkilöiden määrää eri hiippakunnissa voitaisiin kasvattaa. Ehdotetut muutokset toisivat vaalikelpoisuuden piiriin kaikki seurakuntien ja seurakuntayhtymien viroissa toimivat papit, nyt kelpoisia ovat ainoastaan kirkkoherrat ja kappalaiset.

Piispainkokous käsittelee myös seurakuntarakenteiden kehittämistä, sillä sitä on pyydetty antamaan kirkolliskokoukselle lausunto suunnitteilla olevasta seurakuntarakenteiden suurremontista.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Piispainkokous valmistelee lisäksi kirkon virallista palautetta Kirkkojen Maailmanneuvoston uudesta Kirkko: Yhteistä näkyä kohti -asiakirjasta. Käsiteltävä ekumeeninen asiakirja tuo yhteen suurimpien kristillisten kirkkokuntien käsityksiä kirkon olemuksesta ja perustehtävästä.

 
Artikkelibanneri perussanoma