Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Piispa Kuukauppi Inkerin kirkko -lehdessä: Joulu ilman Jeesusta on pimeyttä

 

Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi kirjoittaa Kristus-valon voimasta Inkerin kirkko -lehdessä. Kuva Vuokko Vänskä

”Nykyään kuuluu ääniä, että joulujuhlasta poistettaisiin Jeesus-lapsi. Joulu ilman Jeesusta on pimeyttä, syntiä, jumalattomuutta – uutta pakanallista juhlamenoa. Me tarvitsemme Jeesuksen, koska Hän kasvattaa meitä hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot, jotta eläisimme siveästi, vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa.”
Näin toteaa Inkerin evankelisluterilaisen kirkon piispa Aarre Kuukauppi viimeisimmässä Inkerin kirkko -lehden pääkirjoituksessaan.

Piispa Kuukauppi muistuttaa, että joulu on Herramme Jeesuksen Kristuksen juhla ja valkeuden juhla, joka on tarkoitettu voittamaan pimeys. ”Pimeys on ennen kaikkea syntiä, pelkoa, kuolemaa ja maailmallisuutta. Yhdellä sanalla kaikkea tätä voisi nimittää jumalattomuudeksi.”

Hän  lainaa Raamatun sanaa ”sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille” (Tiit. 2:11) ja toteaa, että tämä jumalallinen todellisuus sotii maailmallista todellisuutta vastaan.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Piispa iloitsee siitä, että Venäjällä jatkuu etsikkoaika.

”Me iloitsemme Inkerin kirkossa, että tänä syksynä on laskettu uuden kirkon perustus Kazanissa, Tatarstanin pääkaupungissa. Siellä on kasvanut seurakunta muslimien keskellä ja hekin tarvitsevat valoa. Kiitos Herralle, että etsikkoaika jatkuu Venäjällä ja me voimme lähettää rohkaisevia sanoja nyt takaisin Suomeen ja ympäri maailmaa”, Aarre Kuukauppi kirjoittaa.