Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Piispa ja muslimiaktivisti pistävät luontoarvot puntariin Porin SuomiAreenassa

 

Arkistokuva Porin SuomiAreenasta vuodelta 2016: Eetu Salmi

Porin kaupungin ja MTV Oy:n järjestämässä SuomiAreenassa käydään tällä viikolla 120 keskustelua. Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen on mukana niistä kahdessa, tiistaina 13.7.2021.

Viiden päivän kestoinen keskustelujen sarja, SuomiAreena, näkyy tällä viikolla Porissa, Helsingissä ja verkossa 12.7.-16.7.2021.

Kirkon ääni kuuluu tiistaina 13.7.2021 kahdessa keskustelussa.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Vajaan tunnin mittaiset keskustelut striimataan.

Kello 14 alkava keskustelu käydään eri uskontojen suhteesta luontoon. Onko uskontojen tarkoitus pelastaa sieluja vai maailma? Ketkä kärsivät ilmastonmuutoksesta eniten ja onko sillä mitään väliä? Paneelissa Pori-lavalle nousevat piispan kanssa muslimiaktivisti Inga Härmälä, USKOT-foorumin puheenjohtaja Pia Jardi ja Suomen Lähetysseuran asiantuntija Tero Massa.

Kello 16 vaihdetaan ajatuksia siitä, mikä antaa toivoa tämän päivän lapsille ja nuorille. Kokemuspuheenvuoron käyttävät päihteistä irtautuva nuori, synnynnäisen vamman kanssa elävä nuori, huostaanotettujen lasten äiti ja maahanmuuttajaperheiden haasteet päivittäin kohtaava alakoulun rehtori.

Piispa pitää avauspuheenvuoron ja käy myös keskustelua artisti Palefacen eli Karri Miettisen kanssa.

Mari Leppänen luonnehtii SuomiAreenaa hienoksi foorumiksi käydä rakentavaa ja ymmärrystä lisäävää dialogia muiden kanssa. Kello 16:n keskustelua hän odottaa innolla ja lämmöllä:

– Olen ylpeä siitä, että kirkko on ollut jo vuosia mukana järjestämässä Erilaista mingleä. Siinä kuullaan heidän ääntä, joita erilaiset päätökset henkilökohtaisesti koskettavat ja tuodaan eri tilanteissa eläviä ihmisiä yhteen.

Työntekijöiden lykkimä kirkkovene on perinteisesti ollut osa Porin ev.lut. seurakuntayhtymän näkyvyyttä SuomiAreenassa. Tällä kertaa se on liikenteessä kirkon tilaisuuksien yhteydessä, tiistaina 13.7.2021.

lähteet: Kirkon viestinnän tiedote ja mtv.fi