Piispa Heikka eläköityy

 

KUVA: Markku Pihlaja

Espoon piispa Mikko Heikka jää eläkkeelle 1.2.2012. Hän täyttää ensi vuonna 68 vuotta. Espoon piispana hän on tällöin toiminut kahdeksan vuotta. Piispa Heikka jättää hiippakuntansa hyvillä mielin seuraajalleen.

Piispa Mikko Heikka on ollut hiippakuntansa ensimmäinen piispa. Hänet valittiin piispaksi syksyllä 2003. Aiemmin hän oli Helsingin hiippakunnan tuomiorovasti.

Vaikeinta ja haastavinta on piispa Mikko Heikan mielestä ollut Espoon hiippakunnan hengellisen toiminnan uudistaminen ja identiteetin rakentaminen.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

– Kahdeksan vuoden työn jälkeen hiippakunta on sellaisessa tilassa, että voin jättää sen hyvillä mielin seuraajalleni. Emme tahtoneet kopioida vanhempien hiippakuntien malleja, vaan halusimme rakentaa heti alusta asti uutta”, piispa Heikka toteaa tiedotteessa.

Piispa Mikko Heikka on ollut luomassa uuden hiippakunnan hallintoa, taloutta ja hiippakunnallisia toimintamalleja sekä tukirakenteita. Toiminta käynnistyi täysipainoisesti heti alkuvuodesta 2004. Myös julkinen kiinnostus uutta hiippakuntaa kohtaan on ollut suurta.

Kirkkolain mukaan piispojen tulee jäädä eläkkeelle viimeistään sinä vuonna, kun he täyttävät 68 vuotta.
Arkkipiispa Kari Mäkinen vihkii uuden piispan virkaan Espoon tuomiokirkossa 12. helmikuuta 2012.

 
artikkelibanneri Uusi Tie