Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Piispa Häkkiseltä ymmärrystä ”Älä alistu” -kampanjalle

 

Piispa Seppo Häkkinen. KUVA: Markku Pihlaja

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen kommentoi kohua herättänyttä kampanjaa YLE:n verkkouutisissa. Häkkiseltä riittää ymmärrystä kampanjalla vaikka hän ei pidäkään sitä kaikilta osin onnistuneena. Häkkinen sanoo arvostavansa sitä, että jotkut tahtovat pitää esillä Raamatun opettamia elämänarvoja yliseksualisoituneessa ajassa.

– Miksi vuosikymmeniä hyvää työtä tehneiltä järjestöiltä haluttaisiin evätä taloudellinen tuki, ihmettelee Häkkinen ilmassa leijuneita uhkauksia kirkon rahahanojen sulkemisesta.

”Puolustan kirkkoa, jossa on tilaa eri tavalla ajatteleville ja uskoville. Kirkkomme tulevaisuuden haasteet ovat niin suuria, ettei meillä ole varaa toistemme solvaamiseen ja keskinäiseen riitelyyn. Kristillinen todistus ei ole vakuuttava, jos kirkko näyttäytyy eripuraiselta änkyröiden joukolta”, Häkkinen kirjoittaa kannaotossaan.

Viimeaikaisessa kinastelussa on suhteellisuudentaju hämärtynyt. Kirkon aarre on sanoma ylösnousseesta Kristuksesta, joka on syntisten ihmisten Vapahtaja. Tätä sanomaa julistamaan meidät on lähetetty.

KRS Krito 10.-23.6.

”Nyt olisi syytä kaivaa Raamattu esille ja lukea sieltä apostoli Paavalin neuvot Rooman seurakunnalle: ”Osoittakaa toisillenne lämmintä veljesrakkautta, kunnioittakaa kilvan toinen toistanne.”, piispa kirjoittaa

Tällaiseen sovinnolliseen ja rakkaudelliseen moniäänisyyteen ja toistemme kunnioittamiseen kutsun kirkkomme jäseniä.

Häkkinen pohtii, että sekusaalisuus on erityisen arka persoonallisuuden osa. Moni on haavoittanut itseään ja toisia juuri tällä elämänalueella. Häkkinen toteaa kannanotossaan, että seksuaalisuuden käsittelyyn tarvitaan suurta herkkyyttä.