Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Piispa Häkkinen: Luottamuksesta Jumalan sanalle riippuu kirkon tulevaisuus

 

Hiippakuntarajojen tarkistus maakuntapohjaiseksi on piispa Seppo Häkkisen mukaan Mikkelin hiippakunnalle suuri muutos. KUVA: Kirkon kuvapankki /Markku Pihlaja

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen ilmaisi viime sunnuntain saarnassaan Evankelisilla kesäjuhlilla ymmärtämystä niitä seurakuntalaisia kohtaan, jotka ovat syvästi huolestuneita evankelis-luterilaisen kirkon suunnasta. ”Yhdyn saamieni viestien huoleen siitä, mihin suuntaan kirkkomme on menossa”, Häkkinen kertoi. Hän muistutti, että kirkon tehtävälle antaa perustuksen ja oikeutuksen Jumalan sana. ”Siitä meidän on pidettävä ennen kaikkea kiinni. Uskollisuudesta ja luottamuksesta Jumalan sanalle riippuu kirkon tulevaisuus”.

Seppo Häkkinen kysyi myös, vaivaako kirkkoa hengellinen puutostauti, kun lähetystyöntekijöiden määrä laskee jatkuvasti. Puutostaudin muina osoittimina ovat Häkkisen mukaan ”lähetysmäärärahoista käydyt kiistat ja leikkaukset sekä lähetystyön asettaminen ylipäänsä kyseenalaiseksi.”

Häkkinen painotti, että lähetystyö ei ole kristilliselle kirkolle jokin valinnainen tehtävä, vaan sen tärkein ja keskeisin tehtävä. ”Lähetys on kirkkomme eloonjäämiskysymys. Siksi kirkko ei saa kääntyä sisäänpäin pyörimään omissa ongelmissaan. Kirkon elämä ei ole myöskään vain uskovien keskinäistä yhteyttä ja iloitsemista. Se on lähetettynä olemista sen vuoksi, että ihminen löytäisi armollisen Jumalan”, Häkkinen saarnasi.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tässä linkki piispa Seppo Häkkisen pitämään saarnaan.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie