Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Piispa Åstrand: ”Haluan ettei seksuaalivähemmistö kärsi Raamatun käytön vuoksi”

 

Piispa Bo-Göran Åstrand. Kuva: Aarne Ormio / Kirkon kuvapankki

Porvoon hiippakunnan piispa Bo-Göran Åstrand on seurannut hämmentyneenä kansanedustaja Päivi Räsäsen ja Lähetyshiippakunnan piispan käräjiä. – Haluaisin nostaa esille sen vähemmistön, joka on mukana tässä keississä, Åstrand sanoo.

Porvoon hiippakunnan piispa Bo-Göran Åstrand katsoo, että kristityt ovat puolustaneet Räsäsen ympärillä käytävässä keskustelussa hanakasti oikeuttaan siteerata Raamattua. Seksuaalivähemistöjen näkökulma aiheen käsittelyssä on jäänyt Åstrandin mielestä kristityiltä vähälle huomiolle.

– Tässä on kyse siitä, miten Raamattua saa käyttää, mitä voi sanoa uskonnon- ja sananvapauden nimissä, painotti Åstrand vieraillessaan Radio Dein suorassa Piispan kyselytunti -lähetyksessä tänään keskiviikkona.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

– Raamatunkäyttöä nostetaan esille, mutta aika harvoin kysellään, miten kaikki vaikuttaa niihin ihmisiin, joista on oikeastaan kyse. En voi enkä halua ennustaa [oikeudenkäynnin] tulosta, mutta itse haluaisin nostaa esille sen vähemmistön, joka on mukana tässä keississä. Mitä heistä saa ja voi sanoa. Minusta on tärkeä muistaa tässä tapauksessa myös se puoli, piispa Åstrand sanoi.

Piispoilta on kuultu oikeudenkäynnin ympärillä myös erilaisia äänenpainoja. Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo piti maanantaina Twitteriin tekemässään postauksessa ”kolkkona ajatusta”, että Räsäsen puheet olisivat Suomessa rikos.

”Ilman sanan- ja uskonnonvapautta ei ole mitään vapautta”, kirjoitti Laajasalo Twitterissä.

Porvoon piispa Bo-Göran Åstrandin painotuksessa korostuu vapauden sijasta sanankäytön vastuu.

– Haluan, ettei tämä vähemmistö kärsi kirkon tai minkä tahansa muun Raamatun käytön vuoksi, muotoili Åstrand kantansa Radio Deissä.

Keskiviikkoaamun radiolähetyksessä Åstrandia haastattelivat Uusimaa-lehden päätoimittaja Marko Enberg, Hufvudstadsbladetin toimittaja Torsten Fagerholm, Kotimaan toimittaja Jussi Rytkönen ja Radio Deistä Ariel Neulaniemi.

Piispan kyselytunti lähetetään uusintana lauantaina 29.1. kello 13.35. Lähetys tulee kuultavaksi myös Dei Plus -palveluun.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)