Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Perheenäidille kuolemantuomio jumalanpilkasta

 

Pakistanilainen tuomioistuin on langettanut kuolemantuomion kristitylle neljän lapsen äidille Asia Bibille jumalanpilkasta. Bibi vangittiin Punjabin maakunnassa viime vuoden kesäkuussa. Hänen väitettiin esittäneen profeetta Muhammedia halventavia mielipiteitä, kertoo ihmisoikeusjärjestö ICC.

Rikoksen väitetään tapahtuneen, kun Asia Bibi oli työssä maatilalla yhdessä islamilaisten työntekijöiden kanssa. He keskustelivat kristinuskosta ja islamista, kunnes muslimit alkoivat syyttää Bibiä Muhammedin pilkkaamisesta ja rupesivat lyömään häntä. Pari päivää myöhemmin hänet pidätettiin.

Pakistanin jumalanpilkkalaki on ankara. Profeetan pilkkaamisesta tuomitaan elinkautiseen vankeuteen tai kuolemaan. Pakistanin äärimuslimien sanotaan käyttävän jumalanpilkkalakia väärin. Tekaistuilla syytöksillä sorretaan kristittyjä ja muita uskonnollisia vähemmistöjä. Myös muslimeja syytetään tämän tästä jumalanpilkkalain rikkomisesta.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa