Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Pelastusarmeija rokkasi Euroviisuihin

 

Emil Ramsauer on ollut Pelastusarmeijan riveissä jo hulppeat 73 vuotta. (Kuva Heilsarmee Schweiz)

Sveitsin Pelastusarmeijan musiikkiväki lähti ennakkoluulottomasti ehdolle ja tarjoutui Eurovision laulukilpailujen karsintoihin hyväntekeväisyyden merkeissä. Kuuden henkilön yhtye voitti sensaatiomaisesti Sveitsin karsinnat lauantaina 15. joulukuuta päihittäen viihdealan konkareita. Ensi keväänä Malmössä soi siis You and me.

– Halusimme tehdä kappaleen koska rakastamme haasteita ja toiseksi, että saisimme joulun ohjelmistoomme uuden laulun, Sveitsin Pelastusarmeijan projektijohtaja Martin Künzi sanoo tiedotteessaan.

Kappale on musiikin ammattilaisten käsialaa, mutta esittäjät ovat aitoja pelastusarmeijalaisia. Heidät valittiin järjestön sisältä koe-esiintymisissä. Ikäjakauma on melkoinen. Nuorin on 20-vuotias laulaja Sarah Breiter ja vanhin kontrabassoa soittava 94-vuotias Emil Ramsauer

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tavallisesti trumpettia soittava Ramsauer jumputtaa yhtyeessä kontrabassoa. Kokemusta tällä euroviisujen kaikkien aikojen vanhimmalla osanottajalla on myös kuoronjohtamisesta.

Yhtyeen videokuvauksissa Ramsauerilla oli hieman vaikeuksia, sillä ne tuppasivat mennä myöhään. Hän kun tapaa mennä nukkumaan jo puoli kymmeneltä. Ramsauerin vaimo Regula, vasta 72, sanoo Schweitzer Illustrierte -lehden haastattelussa ihailevansa miestään.

– Olen todella ylpeä miten hienosti minun Emilini soittaa. Toivottavasti hän jaksaa. Hän ei ole enää mikään nuorukainen.

 

Katso SVT:n uutisvideo tästä.