Pekka Huokuna on Kirkkohallituksen uusi kansliapäällikkö

 

Vasta valittu kirkkohallituksen kansliapäällikkö Pekka Huokuna. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Turussa kokoontuva kirkolliskokous on valinnut valitsi kirkkohallituksen uudeksi kansliapäälliköksi kirkkoneuvos Pekka Huokunan.

Kirkolliskokous ratkaisi äänestyksellä kirkkohallituksen kansliapäällikkönimityksen. Äänestys käytiin kahden kirkkohallituksen esittämän kärkiehdokkaan välillä. Pekka Huokunaa kannatti 58 kokousedustajaa. Kirkkoherra Aulikki Mäkinen sai äänestyksessä 47 kannattajaa.

Kirkkoneuvos Pekka Huokuna (s. 1960) on toiminut vuodesta 2009 Kirkkohallituksen toiminnallisen osaston johtajana. Tätä ennen Huokuna työskenteli muun muassa Mikkelin maaseurakunnan kirkkoherrana sekä Hirvensalmen seurakunnan kirkkoherrana.

IK-opisto vuosisop.,vko3-4, neliöb,MJa

Mikkelin hiippakunnan lääninrovastina Huokuna toimi vuosina 2006–2009. Pekka Huokuna on koulutukseltaan teologian maisteri. Hänet on vihitty papiksi vuonna 1985.

Pekka Huokuna aloittaa kansliapäällikön tehtävässä 1. tammikuuta 2019.

Kansliapäällikön tehtävänä on johtaa ja kehittää Kirkkohallituksen toimintaa, vastata sen strategisesta suunnittelusta ja johtaa henkilöstöhallintoa. Kansliapäällikkö toimii osastonjohtajien ja erillisyksikköjen johtajien esimiehenä sekä vastaa yhteiskuntasuhteista ja edunvalvonnasta.

Kansliapäällikön virka avautui, kun kansliapäällikkönä aiemmin toiminut Jukka Keskitalo valittiin Oulun hiippakunnan piispan virkaan.