Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Pave Maijanen kyllästyi rockelämään: ”En kestänyt orkesterin jätkien dokaamista”

 

Pave Maijanen vierailee Radio Dein Viikon vieraana. Kuva: Toni Aurell

Pave Maijanen ruoskii kovin sanoin rock-kulttuuria, johon liitetään usein runsas alkoholinkäyttö ja itsetuhoinen elämäntapa. Äskettäin 60 vuotta täyttänyt monipuolinen muusikko innostui musiikista jo kuusivuotiaana, mutta joutui varttuessaan pettymään muusikon elämäntyylin mukanaan tuomaan elämäntapaan.

 – En kestänyt joidenkin orkesterin jäsenten dokaamista. Muistan esimerkiksi Pepe & Paradise -yhtyeen aikoja 70-luvun alussa, jolloin yksi kaveri tuli bändiin. Siinä oli niiden puhaltajien kanssa vähän sellaista hommaa, että aina joku lähti ja joku tuli tilalle. Oli kaiken näköstä sakkia pyörimässä, Pave Maijanen muistelee.

Yhtyeen solisti Pepe Willberg jätti alkoholiongelmista kärsivien bändikavereiden ojentamisen Maijasen tehtäväksi. 

Perheniemi neliöb. vko 49-50. MJa

– Taidettiin olla jossain Ruotsissa kiertueella, kun saksofonisti otti aika kiivaasti huikkaa, ja lopulta Pepekin rupesi vähän kyllästymään. Pepe sanoi minulle, että ”voisit sä hoitaa tän jutun”. Ja se ei ole ainoa kerta, kun orkesterin päällikkö jätti minulle tehtäväksi sanoa bändikaverille ”kiitos ja näkemiiin”, kun alkoholin kanssa tuli ongelmia. 

Muun muassa kitaravirtuoosi Albert Järvisen albumeilla solistina toiminut pitkän linjan muusikko aloitti soittamisen huuliharpun kanssa jo ennen kouluikää, mutta vakavammin Pave Maijanen innostui musiikista seurakunnassa.

– Olin Lappeenrannan seurakunnan poikatorvisoittokunnassa. Sieltä jäi sormitus selkärankaan. Se tämä torvijuttu, joka johdatti ammattipuuhaan vuonna -69, kun tulin loppukesästä Helsinkiin bändiin. Kristian oli laulajapoika, jolle kasattiin bändiä ja Hietasen Pedro, minut siihen kutsui kitaristiksi Albert Järvisen tilalle. Kuvitelkaa vähän – siinä oli seurakunnan soittokunnan pojalle saappaat!

Pave Maijanen piti kymmenen vuoden tauon musiikinteosta, kunnes häneltä ilmestyi syksyllä uusi äänite Kaikessa rauhassa.

 

Pave Maijanen on Radio Dein Viikon vieraana 29.11.-3.12. Viikon vieras -lähetykset kuullaan joka arkipäivä klo 15.20 ja uusintana tiistaina 7.12. klo 21.35.

Pitkän linjan muusikkoa kuullaan myös arvioimassa uutta gospelmusiikkia Gospelraadissa maanantaina 29.11. klo 9.03 ja uusintana klo 13.03 sekä 01.00 (30.11.)

 
Dei, Pressavaalit, artikkeliban. (1/2) 1.11.- MJa