Pauliina Parhiala Lähetysseuran johtoon: ”Tavoitteet kokonaisvaltaisen lähetyksen parissa innostavat”

 
Pauliina Parhiala lähikuvassa.

Pauliina Parhialan mukaa emeritusprofessori Miikka Ruokanen on antanut Suomen lähetysseurasta harhaanjohtavaa tietoa. Kuva: Marjatta Kosonen

Pauliina Parhiala on valittu Lähetysseuran uudeksi toiminnanjohtajaksi. Hän on historian ensimmäinen nainen Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestön keulapaikalla.

Suomen Lähetysseuran hallitus on valinnut pastori Pauliina Parhialan järjestön toiminnanjohtajan tehtävään yksimieliseellä päätöksellä. Parhiala on koulutukseltaan telogian ja filosofian maisteri. Tällä hetkellä hän johtaa Lähetysseuran ulkomaantyön sisällöllistä suunnittelua ja kehittämistä päälikkötehtävässä, jonka toimialaksi on nimetty ”diakonia ja kehitys”.

– Parhiala on sitoutunut kokonaisvaltaiseen lähetysnäkemykseen. Hän tunnistaa Suomen Lähetysseuran toimintaympäristön muutoksen ja sen seurauksena tarpeen selkeyttää Lähetysseuran strategiaa yhteistyössä hallituksen kanssa. Lähetystyön murroksen keskellä hän pitää tärkeänä, että Lähetysseura ottaa huomioon niin seurakuntien kuin yhteistyökirkkojen odotukset, sanoo Lähetysseuran hallituksen puheenjohtaja, piispa Simo Peura tiedotteessa.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Peura kuvailee Parhialaa osallistavaksi johtajaksi, joka kykenee sekä itsenäiseen että yhteiseen päätöksentekoon.

– Hänellä on varsin hyvät valmiudet henkilöstöjohtamisessa.

“Meillä on tärkeä yhteinen tehtävä Jumalan työssä maailmassa.”

Viime vuonna papiksi vihitty Pauliina Parhiala aloitti Lähetysseuran Diakonia ja kehitys -päällikön tehtävässä tammikuussa 2022. Suomessa hän on saanut mediahuomiota erityisesti työskennellessään presidentti Martti Ahtisaaren perustaman konfliktinhallintatyötä tekevän Crisis Management Initiative -järjestön toiminnanjohtajana.

Parhialan CV:stä löytyy merkintöjä myös lähetys- ja kehitysyhteistyötä lähelle tulevista hankkeista. Hän on toiminut Norjan Kirkon Ulkomaanavun maajohtajana Tansaniassa, toiminut Luterilaisen maailmanliiton johtajana Jerusalemissa, ACT-allianssin johtajana Genevessä ja Kirkon Ulkomaanavun Lähi-idän aluejohtajana, vt toiminnanjohtajana ja kansainvälisen työn johtajana.

– Lähetysseura on ikkuna maailmanlaajuiseen kirkkoon ja sen työhön toivon puolesta kaikkialla maailmassa. Lähetysseuran arvot ja rooli osana kirkon tehtävää sekä Lähetysseuran merkitykselliset tavoitteet kokonaisvaltaisen lähetyksen parissa innostavat, Pauliina Parhiala sanoo.

Parhiala kertoo saaneensa todistaa eri puolilla maailmaa Lähetysseuran ja sen kumppaneiden työn tuloksista.

– Haluan vahvistaa toivoa toivottomuuden keskellä sekä tiivistää yhteyttämme maailmanlaajaan kirkkoon. Meillä on tärkeä yhteinen tehtävä Jumalan työssä maailmassa.

– Haluan osaltani mahdollistaa sitä, että tämä työ jatkuu ja laajenee. Toiminnanjohtajana voin antaa panokseni Lähetysseuran strategiseen johtamiseen ja työn johdonmukaiseen suuntaamiseen nopeasti muuttuvassa ympäristössä.

Parhiala aloittaa työssään Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtajana 1.8.