Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Patrick Sookhedo: Irakin kristityt tarvitsevat apua

 

Barnabas Fund –järjestö pyytää kristittyjä ympäri maailmaa muistamaan uuden vuoden juhlinnan keskellä Irakin kristittyjen vaikeaa tilannetta. Viimeisten kuukausien aikana vainot ovat olleet kovia. Lukuisat hyökkäykset koteihin ja kirkkoihin ovat vieneet monen ihmisen hengen.

Irakin arkkipiispa kertoo Barnabas Fundille lähettämässään kirjeessä, että monet kristityt ovat liian peloissaan jättääkseen kotinsa. Uhka tulla tapetuksi kodin ulkopuolella on jokapäiväinen. Käytännölliset arjen asiat kuten ostoksilla käyminen tai töihin lähteminen ovat päivittäisiä vaaratilanteita kristityille Irakissa.

– Heidän elämänsä on kuin vankileirillä. Voit poistua kotoasi, mutta et tiedä mitä sen ulkopuolella tulee tapahtumaan. Pelko vangitsee ihmiset koteihinsa, Barnabas Fundin kansainvälinen johtaja Patrick Sookhedo kuvailee tilannetta.

Kirkkorekry Neliöb. 12.-25.2.

Lähteminen Irakista on vaikea kysymys monelle kristitylle. Vaarasta ja uhasta huolimatta moni rakastaa kotimaataan ja haluaa asua siellä. Sookhedon mukaan sekä jääviä että lähteviä kristittyjä tulee tukea.

Kristittyjen asema Irakissa on huonontunut merkittävästi kuluneiden kymmenen vuoden aikana. Vuonna 1999 kristittyjä oli Irakissa 1,4 miljoonaa. Nykyisin heitä on enää noin 300 000.

Patrick Sookhedo kritisoi kansainvälisten tahojen pasiiviisuutta Irakin kristittyjen auttamisessa.

– Irakin hallitus eivätkä sen enempää kansainväliset tahotkaan ole osoittaneet halukkuutta suojella näitä vainottuja ihmisiä. Se tarkoittaa sitä, että terroristit ja uskonnolliset ääriliikkeet voivat jatkaa vainoamistaan kaikessa rauhassa, Sookhedo toteaa.
Barnabas Fund on kansainvälinen kristittyjä auttava ja heidän vainoistaan tiedottava järjestö.