Jääkiekkojoukkue sai rauhanliikkeen palkinnon

 

Ilkka Turkan joukkueessa ei lasketa pelaajien tehopisteitä. Kuva: Markku Mantila

Ilkka Turkka ja hänen perustamansa Icehearts-jääkiekkojoukkue on saanut vuoden 2011 rauhanpalkinnon Suomen kristilliseltä rauhanliikkeeltä. Rovastivetoisen jääkiekkotoiminnan kiitellään ennaltaehkäisevän lasten ja nuorten syrjäytymistä.

Rovasti Ilkka Turkka perusti Icehearts-jääkiekkojoukkueen yhdessä poikansa Ville Turkan kanssa vuonna 1996. Joukkueeseen pääsy ei ole kiinni perheen varallisuudesta tai pelitaidoista. Iceheartsin ideana on, että kaikki saavat pelata. Icehearts on levinnyt perustamispaikkakunnaltaan Vantaalta useille muille paikkakunnille Suomessa.

– Iceheartsin ideana on kasvattaa lapsesta itseensä luottava, toiset huomioon ottava joukkueen jäsen. Mallia voi soveltaa laajemminkin yhteiskunnassa. Suomessa kaikilla halukkailla pitää olla mahdollisuus täysivaltaiseen osallistumiseen yhteiskunnassa ja työelämässä, toteaa Suomen kristillisen rauhanliikkeen puheenjohtaja Risto Pontela.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Suomen kristillinen rauhanliike myöntää vuosittain rauhanpalkinnon uudenvuodenpäivänä, jota vietetään myös kirkkojen kansainvälisenä rauhanpäivänä.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)