Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Pastorit USA:ssa kokevat työnsä stressaavana, mutta vain prosentti lopettaa

Yhdysvalloissa pastorit kokevat työnsä stressaavana ja palkkatason alhaisena.

Eniten pastoreita kuormittaa työajan rajaamisen vaikeus (84%) ja ristiriidat seurakunnassa (80%). Lisäksi taloudellinen pärjääminen huolestutti vastaajia (53%).

Life Wayn tekemään tutkimukseen vastasi 1500 evankelikaalisen tai ”historiallisen mustan seurakunnan” pastoria. Viimeisen kymmenen vuoden aikana noin 29 000 pastoria on päättänyt työnsä seurakunnassa. Se on vuosittain noin yksi prosentti tutkimukseen kuuluvien seurakuntien pastoreista.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Life Wayn varapresidentti Scott McConnell muistuttaa, että saarnapönttönsä jättävät pastorit eivät ole ongelma, mutta haastava työympäristö on. Tämän vuoksi seurakunnissa olisi herättävä miettimään keinoja pastoreiden kuormituksen vähentämiseksi. Asiasta uutisoi Christianity Today.

Kylvaja artikkelibanneri