Partaharjun leirikeskukselle löytyi jatkaja

 

Eija Sorjonen Partaharjulla ottamassa vieraita vastaan. Kuvaaja Inka Lähteenaro / Lasten ja nuorten keskus.

Pieksämäellä toimivalle Partaharjun perinteikkäälle leirikeskukselle on löydetty uusi omistaja. Kauppakirjat on allekirjoitettu 15.12. ja Partaharju siirtyy Lasten ja nuorten keskukselta uudelle omistajalle tammikuun alussa 2021.

Toimintakeskuksen edellisen omistajan Lasten ja nuorten keskuksen hallitus päätti elokuussa luopua Partaharjun toimintakeskuksesta, koska sen liiketoiminta oli ollut useiden vuosien ajan tappiollista. Koronapandemiasta aiheutuneet tapahtumien peruuntumiset olivat vaikeuttaneet tilannetta entisestään.

Paikan osti kahden yrittäjän perustama Partaharjukeskus Oy, jonka yrittäjäpariskuntana toimii Eija ja Hannu Sorjonen.  Eija Sorjonen on työskennellyt Partaharjulla Lasten ja nuorten keskuksen ja sen edeltäjien palveluksessa vuodesta 1995.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

Olemme tyytyväisiä, että leiritoiminta Partaharjulla jatkuu, vielä tutuissa käsissä. Saimme useita tarjouksia, joista meidän oli helppo neuvotella parhaimman tarjouksen jättäjän kanssa, kertoo Lasten ja nuorten keskuksen toiminnanjohtaja Sami Ojala.

Uusi omistaja tulee jatkamaan toimintaa Partaharjulla ja kaikki tulevat varaukset siirtyvät suoraan heille.

– Lähden innolla uutta kohti Partaharjulla, on hienoa tarjota laadukkaita palveluita niin Pieksämäen alueen toimijoille kuin seurakunnille,  iloitsee uusi yrittäjä Eija Sorjonen.

Partaharju on perustettu vuonna 1948 ja paikka on tullut tunnetuksi erityisesti telttaleiritoiminnastaan: Partaharjun suurleireille on osallistunut vuosikymmenien aikana yli 50 000 lasta ja nuorta. Partaharjussa on ollut normaalisti noin 10 000 majoitusvuorokautta vuosittain, minkä lisäksi on ollut päiväkävijöitä. .