Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Partaharjun lasten ja nuorten suurleiri pidetään ensi vuonna helluntailaisten Iso Kirja -opistolla Keuruulla

 

Iso Kirja -opistolla järjestetään vuosittain helluntailiikkeen juhannuskonferenssi. Koronapandemian aikana konferenssit on järjestetty etänä.

Lasten ja nuorten keskus järjestää kesällä 2023 valtakunnallisen lasten, nuorten ja perheiden telttaleirin Keuruulla Isossa Kirjassa. Samalla katkeaa Partaharjun suurleirien yli 60-vuotinen perinne.

Pieksämäellä sijaitseva Partaharju on ollut perinteinen lasten ja nuorten suurleirin pitopaikka jo vuosikymmeniä. Suurleiri järjestetään joka neljäs vuosi.

Syksyllä 2020 Lasten ja nuorten keskus ry ilmoitti päätöksestään luopua Partaharjun toimintakeskuksesta, koska toiminta oli ollut pitkään tappiollista. Paikan osti kahden yrittäjän perustama Partaharjukeskus Oy.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kun Lasten ja nuorten keskus ilmoitti luopuvansa Partaharjun toimintakeskuksesta, keskuksen toiminnanjohtaja Sami Ojala esitti toivomuksen, että Lasten ja nuorten keskus voisi jatkossakin järjestää toimintaa Partaharjussa. Syksyllä 2020 Ojala kertoi, että Partaharju olisi toimiva paikka muun muassa suurleirien järjestämistä ajatellen. Nyt kuitenkin tilanne on muuttunut.

Toiminnanjohtaja Ojala kertoo Kotimaan haastattelussa, että syynä muutokseen on tarve uudistaa leirikäytäntöjä, jotta leiriläisten määrä saadaan kasvuun. ”Leiriläisten määrä on puolittunut viidessätoista vuodessa”, Ojala sanoo Kotimaa-lehdessä.

Kesällä 2023 Lasten ja nuorten keskus järjestää valtakunnallisen lasten, nuorten ja perheiden suurleirin helluntailiikkeen Iso Kirja -opistolla.

–  Iso Kirja tarjoaa suurtapahtuman puitteet vaivattomasti ja madaltaa entisestään kynnystä myös ekakertalaisille lähteä mukaan, kommentoi Lasten ja nuorten keskuksen suunnittelija Veijo Kiviluoma Lasten ja nuorten keskuksen verkkosivuilla.

Keuruulla sijaitseva Iso Kirja pystyy tarjoamaan Partaharjua tasokkaammat puitteet, sillä alueella on paikkoja esimerkiksi asuntovaunuille ja -autoille. Tämän lisäksi Iso Kirja tarjoaa runsaasti sisämajoitusta. Kaikkien ei siis tarvitse yöpyä teltoissa, eikä leirille osallistuminen edellytä erätaitoja.