Lasten ja nuorten keskus luopuu perinteisestä Partaharjun toimintakeskuksesta

 

Partaharjun toimintakeskuksen päärakennus.

Lasten ja nuorten keskus ry luopuu toiminnastaan Partaharjun toimintakeskuksessa Pieksämäellä. Yhdistys toivoo, että työlle löytyisi jatkaja ja että se voisi jatkossakin järjestää toimintaa keskuksessa.

Partaharjun toimintakeskuksen liiketoiminta on useiden vuosien ajan ollut tappiollista. Koronapandemiasta aiheutuneet tapahtumien peruuntumiset ovat vaikeuttaneet tilannetta entisestään. Lasten ja nuorten keskuksen hallitus onkin päättänyt kokonaan luopua Partaharjun toimintakeskuksesta.

“Partaharju on upea lasten ja nuorten oma paikka, jossa tuhannet lapset ovat vuosikymmenien aikana saaneet mahdollisuuden kohdata Jumala ja hänen luomistyönsä”, toiminnanjohtaja Sami Ojala kertoo.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

”Nykytilanteessa Partaharjulla on kuitenkin vaikeaa tehdä kannattavaa leirikeskustoimintaa, eikä järjestöllä ole riittäviä taloudellisia resursseja toiminnan kehittämiseen nykystandardeja vastaavaksi.”

Partaharjun leirikeskustoiminnalle pyritään löytämään uusi vastuutoimija. Vuodelle 2021 tehdyt leiri- ja tapahtumavaraukset pyritään neuvottelemaan mahdollisimman muuttumattomina myös uuden leirikeskustoimintaa pyörittävän tahon kanssa.

Toiminnanjohtaja Ojala toivoo, että Lasten ja nuorten keskus voisi jatkossakin järjestää toimintaa Partaharjussa. Hänen mukaansa Partaharju on toimiva paikka muun muassa suurleirien pitopaikaksi.

Partaharju on perustettu vuonna 1948 ja paikka on tullut tunnetuksi erityisesti telttaleiritoiminnastaan: Partaharjun suurleireille on osallistunut vuosikymmenien aikana yli 50 000 lasta ja nuorta. Nykyisellään Partaharjussa on noin 10 000 majoitusvuorokautta vuosittain, lisäksi päivävierailijoita käy noin 8000 henkeä. Lasten ja nuorten keskus on edeltäjineen perustanut  toimintakeskuksen ja vastannut sen toiminnasta yhdessä Partaharju-säätiön kanssa.