Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Park 7 kiertueelle Yhdysvaltoihin

 

Park 7 on esiintynyt useampana vuotena Maata Näkyvissä -festareiden päälavalla

Tänä vuonna 10 vuotta täyttävä gospelbändi Park 7 lähtee lokakuussa kahden viikon kiertueelle Yhdysvaltoihin. Kahden viikon kiertueella keikkoja on lähes päivittäin ja yhtye kiertää Californiasta Nevadaan.

Yli kahdenkymmenen vuoden ajan The Extreme Tour on yhdistänyt musiikin ja extremeurheilun ja pyrkinyt tavoittamaan mahdollisimman monia ihmisiä. Vuotuinen kiertue keskittyy pääosin Yhdysvaltoihin, mutta konsertteja järjestetään myös Kanadassa, Euroopassa, Intiassa, Japanissa ja Afrikassa. Järjestön tausta on kristillinen ja esiintyjissä on niin kristillisiä kuin maallisiakin artisteja – tapahtumien on tarkoitus olla koko alueen yhteisöä tavoittavia ja yhdistäviä. Järjestävä taho uskoo, että bändin ulosannilla ja olemuksella on merkitystä, sillä voidaan välittää toivoa ja rakkautta.

– Järjestäjillä on näky viedä konsertteja kaikelle kansalle. Keikkapaikat voivat vaihdella paljon, kiertueella on tavallisia keikkapaikkoja ja promoamista voi olla myös kaupungilla, kertoo Park 7:n laulaja Miika Lamminmäki.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Kiertueella esiintyy useita yhtyeitä. Artistit voivat hakea mukaan kiertueelle, mutta The Extreme Tour myös etsii aktiivisesti kiertueelle sopivia bändejä ja ottaa heille tutuilta tahoilta suosituksia vastaan. Sitä kautta Park 7 päätyi mukaan. Bändi on esiintynyt aikaisemmin Euroopassa, mutta Yhdysvallat on uusi aluevaltaus.

– Meillä on todella hyvä ja kiitollinen fiilis. Olemme soittaneet kymmenen vuotta tällä bändillä ja alusta asti on ollut tosi hieno porukka ja olemme nauttineet siitä. On ollut selvä näky, mitä on haluttu tehdä. Nyt on mahtavaa, että päästään taas ihan uusille ihmisille soittamaan musiikkiamme ja kohtaamaan ihan uusia ihmisiä, Lamminmäki kertoo.

Uutta luvassa

Kahdeksi viikoksi ulkomaille kiertueelle lähteminen keskellä lokakuuta ei järjesty ihan tuosta vain. Yhtyeen on pitänyt hoitaa sopimusasiat paikallisten kanssa, sopia tekniikan järjestämisestä, järjestää Suomessa asiat niin, että yhtyeen jäsenet voivat olla pari viikkoa reissussa ja niin edelleen. Lamminmäki sanoo, että kahden viikon kiertue kotimaassakin vaatisi paljon työtä, mutta kauas matkustaminen tuo oman lisänsä. Järjestävän tahon kanssa yhteistyö on sujunut kuitenkin oikein hyvin.

Aivan joka päivä suomalainen yhtye ei suuntaa keikkailemaan Yhdysvaltoihin. Tiettävästi kiertueella ei aikaisemmin ole ollut mukana suomalaisia yhtyeitä.

– Kuten kaikki muukin, mitä teemme, toivomme, että tämäkin rohkaisee muita tekemään työtä ja uskomaan omaan juttuun ja kristilliseen skeneen.

Musiikkia Park 7 on tehnyt niin kotimaisella kielellä kuin englanniksikin. Lamminmäki lupailee, että Yhdysvalloissa kuullaan uuttakin musiikkia, josta kerrotaan lisää myöhemmin. Kesän aikana yhtye juhlistaa pyöreitä vuosia kotimaassa. Seuraava keikka on tulevana viikonloppuna Kalajoella Sleyn Evankeliumijuhlassa.

– Haluamme tehdä oman osamme, että on hieno Evankeliumijuhla ja panostaa omaan konserttiimme niin kuin aina. Odotamme viikonloppua, Lamminmäki päättää.