Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Pappi Demokraatti-lehden päätoimittajaksi

 

Mikko Salmi juonsi Radio Dein lähetystä Kuopion Kirkkopäivillä vuonna 2013. KUVA: Liisa Kudjui

Sdp:n Demokraatti-lehden uudeksi päätoimittajaksi on valittu viestintäalan yrittäjä, teologian maisteri Mikko Salmi.

Radio Dein juontajana ja Oulun evankelis-luterilaisten seurakuntien mediatoimituksen päällikkönä työskennellyt Mikko Salmi, 39, on ensimmäinen pappi 120-vuotiaan Sdp:n äänenkannattajan päätoimittajana.

Salmi on toiminut seurakuntapappina Helsingissä ja Oulussa sekä muusikkona ja poliitikkona. Radio Deissä hän juonsi useita vuosia Toivon päivä -iltapäivälähetystä viime kevään eduskuntavaalien karenssiaikaan saakka.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Salmi toimii Oulun kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa ja on lisäksi Sdp:n puoluevaltuuston ja periaateohjelmatyöryhmän jäsen. Kevään eduskuntavaaleissa hän jäi kolmensadan äänen päähän kansanedustajanpaikasta Oulun vaalipiirissä.

Radio Dein tietojen mukaan Salmi nousi Demarin päätoimittajaksi perinteikkään puoluelehden hakiessa linjaansa ja toimintatapoihinsa selkeitä uudistuksia.- Lehti säilyy tietysti Sdp:n pää-äänenkannattajana, mutta haluan, että sisällössä otetaan huomioon entistä kokonaisvaltaisemmin ihmisen hyvinvointi”, Salmi sanoo Demokraatti.fi:n laatimassa haastattelussa.

Vuoden alussa paperinen Demokraatti muuttuu viikkolehdeksi. Demokraatin verkkolehteen Salmi aikoo tuoda enemmän liikkuvaa kuvaa.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)