Palestiinan johtajan antisemitistiset lausunnot tuomittiin maailmalla

 

Kuvituskuva: Shutterstock

Palestiinan johtaja Mahmoud Abbasin kommentit, joiden mukaan juutalaiset voivat syyttää itseään natsien toimeenpaneman holokaustin tuhosta, on tuomittu jyrkästi maailmalla.

Palestiinan johtaja Mahmoud Abbasin alkuviikosta juutalaisista ja holokaustista esittämät näkemykset ovat kirvoittaneet laajan vastalauserintaman. Kritiikkiä ovat esittäneet Yhdysvallat, EU, Saksa ja Israel.

Presidentti Abbas totesi maanantaina jaaritukseksi luonnehditussa puheessaan, että juutalaiset voivat syyttää itseään holokaustin tuhoista. Abbas väitti, että vihamielisyys juutalaisia kohtaan johtuu heidän yhteiskunnallisista toimistaan ei niinkään uskonnosta. Yhteiskunnallisilla toimilla hän tarkoitti erityisesti juutalaisten harjoittamaa pankki- ja sijoitustoimintaa.

Hesp 2019 neliöbanneri, elokuu

EU tuomitsi kannanotossaan Abbasin lausunnot. Kannanotossa todetaan, että Abbasin puheenvuoro sisälsi holokaustin syihin ja Israelin olemassaoloon liittyviä kohtia, joita ei voi hyväksyä. Myös YK:n Lähi-idän lähettiläs Nikolay Mladenov tuomitsi Abbasin kommentit tiedotteessaan. Niin ikään Saksan ulkoministeri Heiko Maas on tuominnut Abbasin lausunnot. Yhdysvaltain Israelin suurlähettiläs David Friedman luonnehti twitterissä Abbasin lausuntoa uudeksi pohjanoteeraukseksi. Friedman kehotti myös niitä, jotka kuvittelevat Israelin olevan Lähi-idän rauhan este, miettimään asiaa uudestaan. Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on luonnehtinut Mahmoud Abbasia holokaustin kieltäjäksi.

 
PS Norvanto Hedelmästään puu tunnetaan