Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Pakistanilaisen kristityn naisen Aasiya Bibin oikeudenkäynti lykkääntyi

 

Kuva Istockphoto

Pakistanilainen Aasiya Bibi on ollut vangittuna vuodesta 2009. Hänet on tuomittu kuolemaan jumalanpilkan vuoksi. Myöhemmin tapaus eteni korkeimpaan oikeuteen, jonka piti tänään torstaina antaa lopullinen tuomio.

Pakistanilainen kristitty, viiden lapsen  äiti Aasiya Bibi sai vuonna 2009 syytteen jumalanpilkasta. Hän oli ollut naapuruston musliminaisten kanssa hakemassa vettä kaivosta, kun naisten kesken oli syntynyt sanaharkkaa. Musliminaiset syyttivät Aasiaya Bibiä profeetta Muhammedin pilkkaamisesta. Bibi on kiistänyt syytökset. Vuoden 2009 marraskuussa Aasiya Bibi tuomittiin kuolemaan.

Tuomiota ei ole kuitenkaan pantu täytäntöön, vaan tapaus on edennyt korkeimman oikeuden päätettäväksi. Pakistanin korkeimman oikeuden oli määrä antaa tänään 13.10. lopullinen tuomio Aasiya Bibin tapauksesta. Oikeudenkäyntiä on kuitenkin pääetty lykätä yhden korkeimman oikeuden tuomarin luovuttua paikastaan. Uutta ajankohtaa oikeudenkäynnille ei ole vielä annettu. Aasiya Bibi on tällä hetkellä 45-vuotias.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Monet kristilliset järjestöt ovat järjestäneet rukouskampanjoita Aasiya Bibin vapautumisen puolesta. Esimerkiksi Christian Solidarity Worldwide haastoi verkkosivuillaan ympärivuorokautiseen rukoukseen oletettua oikeudenkäyntiä edeltävän vuorokauden aikana. Tukea Bibille on osoitettu myös muilla tavoin. Esimerkiksi Suomesta postitettiin viime vuonna 1500 tukikorttia Aasiya Bibin tueksi vainottujen kristittyjen puolesta työtä tekevän Open Doors -järjestön kautta. Englanninkielisessä kortissa oli lainaus psalmista 23: ”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi.” (Ps. 23:4)