Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Pakistan: Polttomurha ja raiskaus hintana uskosta

 

Pakistanilaislapsia leikkimässä kadulla. Kuvan lapset eivät liity juttuun. Kuva: sxc.hu

Pakistanilainen kristitty mies surmattiin ja hänen vaimonsa raiskattiin lasten katsoessa vieressä. Rikos tapahtui Rawalpindin poliisiaseman edustalla, kertoo Asianews-verkkolehti.

Kristitty mies nimeltään Arshed Masih poltettiin Pakistanin Rawalpindissa elävältä ja paikallisten lähteiden mukaan hänen vaimonsa raiskattiin, koska he eivät suostuneet luopumaan uskostaan. Kaikki tapahtui paikallisen poliisiaseman edessä pariskunnan kolmen 7-12-vuotiaan lapsen katsellessa vierestä.

Liikkeelle on laitettu huhu, että Masih olisi sytyttänyt itsensä tuleen protestina sille, että poliisit pahoinpitelivät hänen vaimoaan syyttäen tätä varastamisesta pariskunnan työnantajalta, Sheikh Mohammad Sultanilta. Masihin kanssa sairaalahuoneen jakaneen potilaan mukaan mies kuitenkin sanoi ennen kuolemaansa, että hänet sytytti tuleen poliisi, joka toimi pariskunnan työnantajan käskystä.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Muslimienemmistöinen, viralliselta nimeltäänkin Pakistanin islamilaisena tasavaltana tunnettu maa ei ole ollut kristityille erityisen turvallinen paikka. Pakistanissa vallassa on tällä hetkellä Pakistan Muslim league -puolue.

Köyhänä pidetty, 168 miljoonan kansalaisen Pakistan on päässyt nauttimaan kohtuullisesti teollisuustuotannon siirtymisestä halvempiin maihin. Nykyisin köyhyysrajan alapuolella elää virallisten tietojen mukaan noin 13 prosenttia kansalaisista, mikä on edistyksellistä verrattuna esimerkiksi Intiaan, jossa köyhyydessä elää kolmannes väestöstä.