Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Pääsiäinen on kirkkovuoden kohokohta

 

Pääsiäinen on kristityille kirkkovuoden kohokohta. Seurakunnissa kaikuu riemu ylösnousemuksesta, Jeesus on herännyt kuolleista!

Ylösnousemus on yksi kristillisen uskon ydinkohdista, ilman ylösnousemususkoa ei olisi kristillistä kirkkoakaan. Tänään, ensimmäisenä pääsiäispäivänä Jeesuksen ylösnousemusta juhlitaan kirkoissa ympäri Suomen, liturginen väri vaihtuu mustasta valkoiseen – ilon ja puhtauden väriin. Paastonajan jumalanpalveluksista pois jätetty ylistysvirsi lauletaan jälleen.

Ilo ja riemu ylösnousemuksesta kerää kirkkoihin runsaasti väkeä. Pääsiäinen julistaa Kolmiyhteisen Jumalan rakkauden voittoa pimeyden valloista. Pääsiäisviikko alkaa tästä, ensimmäisestä pääsiäispäivästä. Toisena pääsiäispäivänä riemuitaan Jeesuksen ilmestymisestä opetuslapsille Emmauksen tiellä.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Useissa kirkoissa järjestettiin viime yönä pääsiäisyön messu. Tänään kirkot kutsuvat pääsiäisen jumalanpalvelukseen, kiittämään ja ylistämään Jumalaa ylösnousemuksen ihmeestä ja kuoleman vallan voitosta.

Katso oman kirkkosi pääsiäisen ajan tapahtumat seurakuntasi verkkosivuilta, osoitteet Suomen evankelisluterilaisten seurakuntien kotisivuille löydät täältä.

Lähde: Evl.fi
Kuva: Pixabay.com/Geralt

 

 

Aiheet