Oulusta kirkon henkilöstö- ja taloushallinnon palvelukeskuksen pääpaikka

 

Rotuaari on Oulun keskipiste. Kuva: Estormiz

Kirkon henkilöstö- ja taloushallinnon (HeTa) ensimmäinen palvelukeskus sijoitetaan Ouluun. Sinne sijoittuu myös palvelukeskuksen johto.

Oulun lisäksi palvelukeskuksen suomenkielisiä toimipisteitä muodostetaan myös Lahteen ja Kuopioon.

Ruotsinkielisen toimipisteen sijaintipaikaksi tulee Porvoo.

Palvelukeskus käynnistää toimintansa vuonna 2012. Seurakuntataloudet siirtyvät palvelukeskuksen asiakkaiksi vuosina 2012-2017.

HeTa-palvelukeskus hoitaa keskitetysti seurakuntien, seurakuntayhtymien, hiippakuntien ja kirkon keskusrahaston kirjanpidon ja palkanlaskennan sekä niihin liittyvän maksuliikenteen.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Alustavien arvioiden mukaan palvelukeskus tarvitsee noin 190 talous- ja henkilöstöhallinnon asiantuntijaa. Tavoitteena on, että henkilöstö muodostuu nykyisistä kirkon palveluksessa olevista toimihenkilöistä.

Toiminta käynnistetään pilottikokonaisuudella, joka muodostetaan Oulun toimipisteen ympärille. Tavoitteena on, että pilottiseurakunnat ovat palvelukeskuksen ensimmäiset asiakkaat, kun se käynnistää toimintansa. Pilottiseurakunniksi ja seurakuntayhtymäksi valittiin Oulu, Rovaniemi, Ylivieska, Kiiminki, Kalajoki, Nivala, Oulainen, Haapavesi, Sievi, Alavieska, Paltamo, Utajärvi, Hailuoto ja Haapajärvi.

 
Artikkelibanneri perussanoma