Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Oulussa MessuBussi kuljettaa säännöllisesti väkeä Karjasillan kirkkoon

 

MessuBussi aloittaa kyyditykset ensi sunnuntaina, Mikkelinpäivänä. Kuva: Oulun seurakunnat

Ilmainen kuljetus on tarjolla vuoden loppuun saakka, joka sunnuntai. Kevätkaudella kyydissä oli parhaimmillaan kolmisenkymmentä matkaajaa.

Kun oululainen Kaukovainion kappeli suljettiin vuodenvaihteessa sisäilmaongelmien johdosta, seurakunta päätti tarjota seudun asukkaille ilmaisen kuljetuksen Karjasillan kirkkoon.

– Palvelu sai niin hyvän vastaanoton, että sitä päätettiin jatkaa syyskaudella laajennetulla reitillä, kappalainen Kimmo Kieksi kertoo.

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

MessuBussi huristelee Karjasillan kirkon liepeillä noin viiden kilometrin säteellä ensi sunnuntaista, 1.10. lähtien. Koska linja-autossa on matala lattia, liikuntarajoitteisten ja lapsiperheiden on helppo nousta kyytiin.

Reittiin on nyt sisällytetty myös Caritas-palvelukoti.

– MessuBussissa on paljon hyvää. Se on ekologinen ja yhteisöllinen. Parhaassa tapauksessa matkoilla voi tutustua uusiin ihmisiin. Uskon, että rippikoululaisetkin ovat tyytyväisiä palveluun.

– Kuljetus myös tasaa sään vaikutusta liikkeelle lähtöön.

Kimmo Kieksiä on ilahduttanut huomata, että MessuBussin myötä kirkkoon on tullut uusia tulijoita.

MessuBussi starttaa sunnuntaisin klo 9.20 Kaukovainion ostoskeskukselta ja kiertää Hiirosen, Mäntylän ja Lintulan alueiden kautta Karjasillan kirkolle. Paluumatka alkaa messun jälkeen klo 11.35.

– Karjasillan kirkossa on useana sunnuntaina messun jälkeen kirkkokahvit ja joskus muutakin ohjelmaa. Aikaa on varattu, jotta kyytiläiset ehtisivät nauttia rauhassa kirkkokahvit ennen paluumatkaa.